Издвајамо Србија

ЗАДЊА РУПА НА СВИРАЛИ: Вучић молио кинеског премијера, он га игнорисао!

Премијер Александар Вучић каже да је замолио кинеског премијера Ли Кећианга да помогне Србији да реши случај РТБ Б слично као што су нам помогли око Железаре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је новинарима у Риги после билатералног састанка са Кећангом рекао да није одмах добио одговор од кинеског премијера, да га није ни очекивао, јер је, како је рекао, Кина сувише озбиљна земља и Кећианг веома озбиљан човек:

“Они су послали своју најмоћнију компанију да се бави тиме и то је за Србију једна од кључних ствари”, рекао је Вучић који је истакао да је позвао Кећианга да поново посети Србију.

Како је рекао, Кећиангу су предочени и сви други пројекти, те да је у Риги већ потписан уговор за пут Београд – Стара Пазова, да је брза пруга ка Мађарској већ кренула, и да креће да се ради обилазница око Београда, Сурчин – Обреновац.

– У сваком случају, много тога је пред нама, али мислим да је још важније да погледамо и петрохемијски комплекс и да показујемо и пријатељство и поштовање за оно што је Кина урадила за нас, да покажемо да заслужујемо њихову пажњу и мислим да смо се тако и односили и да су, судећи по реакцијама, и Ли Кећанг и други, били задовољни, рекао је премијер Србије.

Како је додао, позвао је кинеског премијера да поново дође у Србију, уверен да ће ускоро, за рецимо две године, то и бити остварено, “што би била велика ствар, јер ћемо имати много тога да отварамо и да покажемо шта смо у међувремену урадили”.

 

Извор: Танјуг