Русија

Руси послали поруку: ТИЧЕ СЕ НЕЧЕГА О ЧЕМУ ЦЕЛА ЕВРОПА БРИНЕ!

Русија је саопштила данас да не постоји ризик од несташице хране на домаћем тржишту и апеловала на потрошаче да не праве залихе основних намирница након што је Запад увео санкције Москви због напада на Украјину

– Нема ризика од несташце робе или смањења асортимана. Не треба вештачки подстицати потражњу куповинама за будући период – навела је потпредседница владе Викторија Абрамченко у саопштењу, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска економија се суочава са највећом кризом од пада Совјетског Савеза 1991, након што су САД и Европа изоловали Русију из великог дела светске економије због војне операције у Украјини.

Абрамченко је поручила да ће Русија „преоријентисати тржиште, проширити мрежу партнера и успоставити обострано профитабилну трговину за пријатељским земљама“, додајући да су већ предузети кораци да се заштити домаће тржиште хране у светлу западних санкција.

Премијер Михаил Мишустин је потписао у понедељак наредбу о забрани извоза белог и сировог шећера до 31. августа и о забрани извоза пшенице, ражи, јечма и кукуруза у суседне државе Евроазијске економске уније до 30. јуна.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг