Издвајамо Србија

Вучић доноси закон којим омогућава куму Петровићу да будзашто откупи државне виле на Сењаку, лопови отуђују народну имовину

Влада Србије је усвојила 3. новембра Закључак којим је, у највећој тајности, одузела 118 некретнина Друштву за изнајмљивање непокретности „Дипос” и предала их у руке Дирекцији за имовину која сада њима управља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У разговору за „Политику” Ђоко Кривокапић, директор „Дипоса” потврдио је ту информацију и нагласио нагласио да су махом у питању социјални станови, али да се међу овим некретнинама налазе и неке луксузне виле.

И то у Дипломатској колонији, као и улицама Београдског батаљона и Чакорска. Један број изузетих станова налази се у Улици Пере Тодоровића на Бановом брду, у којој ово предузеће располаже са две зграде у које су, током ратова вођених деведесетих година, усељене избеглице.

Крајем прошле године на списку закупаца „Дипосових” вила, у луксузним кућама у Улици Београдског батаљона становали су: Александар Обрадовић, доскорашњи директор ЕПС-а, Никола Петровић, директор Електромреже Србије, као и Горан Ђоковић, стриц нашег најбољег тенисера Новака Ђоковића.

Кривокапић јуче није одговорио на наше питање да ли су управо ове виле изузете од „Дипоса”. Он је нагласио да не зна који су разлози за доношење овакве одлуке, нити да ли је планирана продаја ових некретнина.

Јуче је у блажој форми поновљен сценарио од пре годину и по дана када је председник Томислав Николић одбио да потпише Закон о посебним условима продаје одређених непокретности у својини Републике Србије који је омогућавао закупцима ексклузивно право на откуп државних некретнине.

Овог пута главни јунак била је Зорана Михајловић, министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, која је јуче најавила укидање чланова 153, 154 и део члана 152 Предлога закона о становању и одржавању зграда.

Ови чланови су предвиђали право на откуп станова у јавној својини.

 

Извор: Политика.рс