Здравље Издвајамо

OВА БИЉКА ПЛУС РАКИЈА ЛЕК ЗА СВЕ БОЛЕСТИ: Најлековитија тинктура на свету! (РЕЦЕПТ)

Помоћи ће вам код сваког проблема, од наборане и остареле коже до прелома костију

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од давнина па до данас, многи људи су посведочили о лековитој моћи биљке гавез.

„Два здрава прста би срасла, ако би била везана жилама гавезовог корена“, каже стара изрека, која алудира на то да је лековита моћ гавеза неограничена и да помаже код сваке бољке, чак и оне најтеже, преноси Мис-елиxир.блогспот.цом.

Латинско име гавеза је Сyмпхyтум оффицинале, а у народу је познат и као црни гавез, килњак, коњски реп, велики гавез, корен за сломљену ногу, габеж, опашица, сватовци, вела консолида, волов језик. Ова биљка има врло дугачку и шаролику историју употребе. Због његове лековитости, у народу се веровало да потиче из рајског врта.

Славни лекар Парацелзус рекао је:

„Због чега додајете сирће корену гавеза или којекакве друге кобне додатке, када га је Бог створио да самостално лечи чак и ломове костију?“

Стручњаци у области алтернативне медицине кажу да овај корен помаже баш код свега.

Код прелома (па и загнојених) кости, код израслина на костима, рукама и ногама, код проширених вена, вена које су отворене, болова у врату, болова услед ампутације удова, па чак и код проређеног коштаног ткива, болова у рукама и ногама након ломова и скидања гипса, болова у доњем делу кичме и оштећења пршљенова, болова у раменима, лакту и коленима, проблема због остеопорозе, разних брадавичастих и осталих израслина, трњења ногу од табана до кука, хемороида, реуматског задебљања мишића, отврдллина од гихта, костобоље и поремећаја циркулације.

Све врсте повреда, убода, модрица, рана, као и згрушавање крви, лечи тинктура направљена од корена гавеза.

Гавез садржи хормон ауксин, који са лакоћом ствара ново ткиво, па стога рана брзо зарасте, а алантоин као главни активни састојак корена, поспешује гранулацију и регенерацију ткива. Гавез је незамењив код упале тетива, артритиса (упала зглобова), дисторзије (ишчашење, угануће), контузија (набој, нагњечење), хематома (крвни подливи), тромбофлебитиса (упале вена) и другог.

Тинктура од гавеза заузима почасно место и у козметици лица и руку. Одлика ове тинктуре је да обнавља и препорађа опуштену и наборану кожу, нарочито боре око очију. Након дуже употребе тинктуре кожа лица и руку се сасвим регенерише.

За спољашњу употребу против гихта нема бољег лека од тинктуре гавеза, која се код тешког гихта лагано утрљава.
Изврсно се показала и у лечењу упале нерава – где год су на телу болна места осетљива на притисак, то се одражава на периферне нерве.

„Тинктура од гавеза крије у себи чудесну снагу. Болесницима које су безуспешно годинама лечили свим могућим средствима болесне зглобове и реуму, тинктура од гавеза брзо ће помоћи“, тврди Мариа Требен у књизи Биљке из Божје апотеке.

Рецепт за тинктуру од гавеза

Ставити 100 г корена гавеза у 700 мл јаке ракије или алкохола у пластичну флашу и положити водоравно да „одлежи“ на тамном месту 14 дана. Промућкати сваки трећи дан. Након 14 дана процедити и чувати у тамној стакленој флаши на хладном месту.

Овом тинктуром мазати оболело место 3 пута дневно. Хомеопате тврде да не постоји особа којој није ова тинктура помогла!

Напомена: Чисти алкохол уместо ракије даје тинктуру без мириса, док гавез са ракијом врло непријатно мирише. Имајте у виду и да је ова тинктура веома лепљива.

Тинктура је искључиво за спољашњу употребу!

Извор:мис-елиxир.блогспот.цом