Здравље Издвајамо

БАЦИТЕ ЛЕКОВЕ И ПИЈТЕ ОВО СВАКО ЈУТРО: Овај златни прах лечи срце и обнавља кости(РЕЦЕПТ)

Овај златни прах обнавља кости, лечи срце, чисти јетру и позитивно утиче на дијабетес

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви се трудимо да конзумирамо здраву и корисну храну, али често нисмо ни свесни колико јако она може деловати на наш организам, и колико може допринети нашем здрављу.

Кад је у питању куркума – много је речено, написано, препричано на ову тему, о невероватним користима овог чудесног зачина, али ево још један веома занимљив начин за одржавање тонуса организма. Оно што је, такође битно, јесте да је свакоме доступан.

Једна жена из Велике Британије одлучила је да спроведе експеримент и почела је додавати куркуму у топлу воду, коју је пила свако јутро. Већ након недељу дана приметила је позитивне промене: побољшало се варење, очистила се кожа лица и јутарње буђење је било лакше. Осим чињенице да је куркума један од најкориснијих зачина, који јелима даје одличну арому и боју, она такође прија и организму, на тај начин што поседује противупална, антиоксидансна и подмлађујћа својства.

Главни састојак, одговоран за све то, јесте куркумин. Захваљујући њему, вода са куркумом је један од лековитијих напитака, кога често називају еликсиром здравља.

Рецепт чудесног напитка

Састојци: 0,5 кафене кашике куркуме и 1 чаша топле прокуване воде (може се користити топло млеко).

Сипајте куркуму у чашу са водом, и промешајте. Напитак се пије у првом делу дана. Пре, или после доручка. Можете додати прстохват бибера, да се мешавина добро апсорбује. Пијте овај напитак 2 недеље, после направите паузу (2 недеље).

Још ако у овај напитак додате и мало лимуна и меда, то ће бити пун погодак за превенцију и лечење!

Позитиван утицај на организам:
– Здравље срца. Куркумин спречава стварање тромба.

– Побољшање варења. Нормализује варење и убрзава метаболизам.

– Заштита јетре. Обнавља оштећене ћелије.

– Олакшава симптоме артритиса. Смањује оток и ублажава бол боље него диклофенак.

– Превенција рака. Познато је да канцер најбоље напредује у киселим срединама, а куркума алкализује организам, па тако штити ваше здравље.

– Позитивно утиче на здравље особа оболелих од дијабетеса.

– Студија Универзитета Обурн из 2009. године је показала да куркума може поправити опште здравствено стање особа оболелих од дијабетеса.

Важно: Иако је куркума позната као природни антибиотик, код примене напитка, постоје контраиндикације, зато пре него што почнете конзумирати напитак – консултујте се са својим лекаром.

Извор:успешнажена.цом