НИЈЕ САМО ИВАНА ПОКРАДЕНА, ОВО НИЈЕ СЛУЧАЈНОСТ: Тројка Турака из аута, крађа Чавића, Тијана и сад Шпановићка (ВИДЕО)

Кад не могу да нас победе на терену, поштено, онда се посегне за неким другим стварима. Нису то ни трикови, прејако би било рећи и крађа, али је спортистима из Србије одузето оно што су поштено заслужили на терену, у базену, на атлетској стази.

Случајно или намерно, али се последњих година то превише често дешавало нашим спортистима…

Сви добро знају да је Милорад Чавић победио Американца Мајкла Фелпса на Олимпијским играма 2008. у Пекингу, да је пре њега допливао и притиснуо тастер у трци на 100 метара делфин стилом.

Званични мерач времена била је „Омега“, пресуђено је да наш пливач није то урадио довољно јако да буде регистровано и тако му је одузето злато које је заслужио у базену. Пре две године је „Омега“ признала грешку, али то није исправило једну од највећих спортских неправди.

Ако вратимо филм седам година уназад, долазимо до Светског првенства у кошарци када је репрезентацији Србије онемогућено да уђе у финале. Велика борба водила се у полуфиналу са домаћином Турском, водили су „орлови“ са 82:81 и онда је Керем Тунчери из аута постигао тројку за победу. Једноставно, згазио је на линију и уместо да лопта буде додељена нашим кошаркашима, Турци су дошли до финала – потпуно неправедно.

Судије су направиле очигледан превид и Србија је уместо борбе са америчким Дрим тимом за злато, у утакмици за треће место и бронзу поражена од Литваније.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: