Издвајамо Србија

ШИПТАРСКИ ПОЛИТИЧАР НАВЛАЧИ ГНЕВ ВЕРСКИХ ЕКСТРЕМИСТА: Кореница јавно позива на УНИШТЕЊЕ ИЗРАЕЛА!

Кандидат Покрета самоопредељење за Ораховац, Висар Кореница, иако је оснивач верске организације, он слободно изражава мржњу према израелском народу, захтевајући да држава Израел нестане са лица земље

Међутим, Кореница је одлучио да овај пост не буде видљив за јавност. Он је на свом фацебоок профилу сакрио постове који су раније били видљиви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Покрет самоопредељење је одлучио да за градоначелника Ораховца кандидује Висара Кореницу, који је отворено изразио жељу да Израел нестане са лица земље.

Он се у неким ранијим постовима отворено дивио имамима оптуженима за тероризам и вређање албанске нације, као што су Шефћет Краснићи и имам Ирфан Саљиху.

„Кукавице, ваша нација ће пре или касније нестати са лица земље, као што се се многим сличним већ десило“, написао је Кореница уз вест из листа Хааретсу којој се говори о томе да израелска полиција баца гасне гранате на муслиманску масу близу џамије у Јерусалиму.

Амбасада Израела у Београду, која покрива и Косово, оштро је осудила изјаву Коренице.

– Амбасада државе Израел оштро осуђује коментаре господина Коренице. Осуђујемо сваки говор мржње. Сматрамо да смо пријатељи Косова и верујемо да критике треба упутити према демократским правилима и вредностима. Надамо се да ови неприхватљиви коментари не представљају мишљење неке политичке партије или институција Косова – рекла је Лана Ераковић, званичник за медије у амбасади Израела у Београду, у електронском одговору послатом новинама.

Отворена претња: Кукавице ваша нација ће нестати са лица земље…

Кореница одлучио да пост у коме је захтевао да држава Израел нестане са лица земље не буде видљив за јавност.

Кореница је у ранијим постовима дивио имамима оптуженима за тероризам и вређање јеврејске нације, као што су Шефћет Краснићи и имам Ирфан Саљиху.

– Кукавице, ваша нација ће пре или касније нестати са лица земље, као што се многим сличним већ десило- написао је Кореница уз вест из листа Хааретс у којој се говори о томе да израелска полиција баца гасне гранате на муслиманску масу близу џамије у Јерусалиму, а пренела Газета Експрес.

На коментар Коренице реаговала је и јеврејска заједница – Бет Израел Косова тражећи од Самоопредељења да се дистанцира.
Нико од домаћих институција или политичких партија још увек није реаговало на ове коментаре.

У Централној изборној комисији кажу да не знају како ће се поставити јер у прошлости није било таквих случајева.

Марко Ђурић: Велика опасност од верских есктремиста

На Кореницу као кандидата Самоопредљења за градоначелника Ораховца реаговао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, тврдећи да је реч о „отвореном симпатизеру исламистичких терористичких организација и антисемити“.
Ðурић за Тањуг каже да је тиме још једном потврђено колика опасност лежи у томе што верски екстремисти учествују у привременим институцијама самоуправе у Приштини, те претпоставља да њихов однос према Србима и Србији не би био ништа бољи.

Како је рекао, кандидовање такве особе за градоначелника Ораховца, у којем су српски цивили масовно убијани током сукоба на Косову и Метохији и где се њихов број данас мери једва десетинама, јесте претња српском народу и држави, и ако на Космету буде имало мудрости и одговорности екстремисти попут Коренице никада неће доћи на власт.

– Србија и српски народ, који је јеврејском народу сабрат у страдалништву, изражавају жаљење, али не деле одговорност због чињенице да екстремисти могу да шетају слободно нашом јужном покрајином– истакао је Ђурић.

 

Извор: Танјуг