Издвајамо Регион

ЈЕЗИВЕ СЛИКЕ НЕВРЕМЕНА КОЈЕ ЈУРИ ПРЕМА СРБИЈИ: У Словенији ПАО СНЕГ, у Хрватској ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ, сутра ПОТОП

Док је у Хрватској поново на снази црвени аларм због најављене количине падавина, и док се у Србији ускоро очекује погоршање времена, у Словенији је већ пао и снег.

Метеоролози у Словенији за данас су најавили обилне падавине, и у пределима на преко 1.500 метара да ће падати снег. Тако се и десило, па су планине Триглав и остале добиле и бели покривач.

Најаве су да би могло да напада око двадесетак центиметара снега. Међутим, ово није први пут да је снег пао у овој сезони, то се већ десило два пута.

Температуре у Словенији неће прећи 12 подеок, сем у поједним местима на приморју.

Према подацима локалних медија, од понедељка увече у Словенији је пало од 20 до 40 литара кише по квадратном метру.

Најављено невреме за среду и четвртак

У среду и четвртак у целој земљи очекују се киша, олујни ветар и непогоде, а температура ће пасти за чак 15 степени, упозоравају метеоролози! И поред велике количине падавина које ће се сручити, нема опасности од изливања река нити поплава, потврдили су стручњаци.

Сви треба да буду на опрезу, јер је могуће да дође до незгода, као што је пуцање цеви, ломљење дрвећа или рушења кровова. Овакво време, као и температуре испод просека за септембар, неће дуго потрајати, јер нас од петка чека поново скок на термометру.

 

Извор: Курир