Занимљивости Издвајамо

НАЈЧУВАНИЈА ТАЈНА КОЈУ ЈЕ ЧОВЕЧАНСТВО ИМАЛО: Уређај који Ватикан користи да би гледао у будућност и прошлост!

Према бројним извештајима и причама које су објављиване током година, међу многим тајнама које има Ватикан, ту је уређај под називом Хроновизор.

Овај уређај омогућава кориснику да посматра будуће, као и догађаје из прошлости. Многи верују да је овај уређај једна од највећих чуваних тајни које је човечанство икада имало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки чак верују да је то кључни “алат“ који је омогућио Ватикану да сачува свој утицај и моћ током година.

Откако је Херберт Џорџ Велс написао свој роман “Времеплов,“ многи људи су остали фасцинирани идејом путовања кроз време. Чак и теоријски физичари сањају о могућности да у томе успеју једног дана. Све у вези са путовањем кроз време данас је повезано са научном фантастиком, или се бар тако чини. Занимљиво, 2. маја 1972. године, италијански лист је шокирао свет када је објавио текст са провокативним насловом: Машина која фотографише прошлост је коначно измишљена.

Чланак указује да су десетине научника креирали предмет који им је омогућио да фотографишу прошлост, па чак и да сведоче важним историјским догађајима директно повезаним са Исусом Христом.

Наводни уређај – који је по многима ништа друго него научна фантастика – је направљен 1950-их година од стране тима научника на челу са оцем Пелегрино Мариа Ернети, италијанским физичарем који је временом постао свештеник.

Верује се да је тим добио значајну помоћ од нобеловца Енрика Фермија и познатог научника Вернера фон Брауна.

 

Хроновизор је релативно мали предмет опремљен великим бројем антена, и састоји се искључиво од племенитих легура, катодних цеви и полуга.

Извештаји оца Ернетија указују на то да је онај ко користи уређај, у стању да услика и сними одређене локације, важне догађаје и прати историју значајних појединаца.

Каже се чак, да под идеалним условима, уређај нуди свом кориснику могућност да предвиди шта ће се догодити у блиској будућности.

Међутим, отац Ернети је остао тајанствен и изјавио да није имао слободу да открије више детаља о Хроновизору.

Према бројним извештајима, отац Ернети је користио Хроновизор да сведочи важним историјским догађајима, од којих је најзначајније било Христово распеће.

Међутим, отац Ернети је открио да је захваљујући овом изуму успео да сведочи уништењу Содоме и Гоморе, и другим великим историјским догађајима, као што је оснивање Рима 753 године п.н.е. Такође, захваљујући Хроновизору, отац Ернети је био у стању да поново састави недостајући рад “Тхyестес“ Ениа Куинта представљеног у Риму 169 године у својој оригиналној верзији, као и оригинални текст на две камене плоче написан од стране Бога који је предат Мојсију на Синајској гори, поред сведочења људима попут Наполеона, римског филозофа Цицерона и других великих и важних историјских и библијских епизода.

 

Француски свештеник Франсоа Чарлс Антоан Брун је био међу првима који су чули за Хроновизор.

Према речима оца Франсое, упознао се са оцем Ернетијем 1960-их година, када су њих двојица путовали преко Великог канала у Венецији. Како су обојица били стручњаци за древне језике, они су почели да причају о Библији и њеном тумачењу током година.

Отац Брун је био веома заинтригиран када је отац Ернети открио да постоји машина која може да одговори на сва питања у вези са Библијом.

Отац Франсоа је упитао о машини, а отац Ернети је описао Хроновизор, рекавши да је то уређај који функционише као ТВ, али уместо добијања трансмисија од локалних станица, хровизор је био у стању да прикаже прошлост и омогући гледаоцу да “види и чује“ догађаје који су се догодили пре много векова.

Ернети је рекао Бруну да машина ради детектујући слике и звукове које је човечанство “створило.“

Каже се да су овај интригантан уређај и пројекат иза њега, отказани од стране Ватикана, али не и уништени. Неки верују да се Хроновизор налази негде у Ватикану, скривен у једној од бројних одаја, скривен од друштва.

Међутим, постоје и друге верзије које указују да су отац Ернети и његов тим одлучили да добровољно демонтирају уређај јер, с обзиром да може да се подеси било где и било када у прошлости, ако би пао у погрешне руке могао створити “најстрашнију диктатуру коју је свет икада видео.“

Занимљиво, пре него што је отац Ернети умро у априлу 1994. године, он је написао писмо у којем је инсистирао на томе да је уређај био стваран и да није превара, као што су многи веровали.

Отац Ернети је тврдио да је фотографија Исуса Христа на крсту, коју је усликао хроновизор, а која показује жалосно лице брадатог човека који гледа према небу, била стварна, иако неки критичари тврде да је слика била репродукција Исусове статуе која се налази у цркви у Перуђи.

Критичари такође тврде да је наводни текст који је уређај успео да прикаже у “Тхyестес“ укључивао латинске речи које нису постојале у време када је он направљен.

  1. године је отац Ернети такође рекао: “Папа Пије XИИ је забранио да се откривају било какви детаљи о овом уређају јер је машина била веома опасна. Могла би одузети слободу човека…“

Међутим, 1998. године, Ватикан је издао декрет којим је упозорио да ће “свако ко користи инструмент таквих карактеристика бити избачен.“ По многима, ово је било непотребно упозорење, јер они тврде да Хроновизор никада није ни постојао. Па зашто онда издати упозорење ако је то само још једна превара?

Шта ви мислите о причи о Хроновизору? Да ли мислите да је то још један тајни “предмет“ који Ватикан држи далеко од друштва?

 

Извор: Wебтрибуне.рс