Издвајамо Србија

НАКОН ПАРОВА, ФАРМЕ, ВЕЛИКОГ БРАТА нови ријалити освојио СРБИЈУ – стигао је „АТЕНТАТ“!

У јулу ове године завршен је најдужи и најгледанији ријалити у Србији – „Парови“. Многи Срби након завршетка овог епског, скандалозног програма најблаже речено, пали су у депресију. Марић је гледаоцима обећавао наставак почетком септембра, па октобра…

Међутим испоставило се да од „Парова“ нема ништа. Покушај да се ТВ Хепи врати на сцену најгледанијих телевизија прошао је лоше. Нови пројекат под називом „Снајке“ и поред провокативног садржаја и истих таквих учесника, није уродио плодом… Народ је остао разочаран и жељан нечег новог, болеснијег, садржајнијег и стварнијег.

Управо у тим тренуцима очаја и менталног и физичког ленствовања дешава се један стварни ријалити – Атентат.

Да ли је поред Митровића и Вучићевића у режију укључен и Марић, за сада није познато али да је нови ријалити постао итекако актуелан и тема број један у Србији, то је већ извесно. Гледаоци којима је већ преко главе било отвореног порно садржаја и досадних голих девојака чије су полне органе сви имали прилику да виде, још пред крај сезоне очекивали су живу крв, неко убиство или у најмању руку покушај убиства.

Велики број њих одушевљено је прихватио нови ријалити шоу. Његова импровизација, развој догађаја, стварни ликови и сценарио до сада су нешто невиђено на нашим просторима, а вероватно и у свету.

Радња ријалитија почиње у Београду, када се за сада непознати учесник шетао шумом и наишао на аутомобил. Он инстиктивно схвата да је аутомобил паркиран у сред шуме опасност за премијера и зове полицију. Полиција одмах излази на терен, такође инстиктивно одлучује да провали у туђи аутомобил, који није на туђем поседу, нити на месту где се плаћа паркинг. Прави заплет почиње оног тренутка када схвате да је аутомобил пун оружја.

Медији, полиција, службе безбедности, министар полиције, сви они дижу Србију на ноге и катастрофично обавештавају јавност да је у питању покушај атентата на премијера. Адреналин помешан са страхом од државног удара, останка без још једног премијера, неке нове акције Сабља и ванредног стања буди уснули народ Србије.

Бројна питања излазе у етар, ту си и забринутост, љутња, зебња. Ипак најважније је питање које ће сачекати сам крај овог ријалитија је: Коме смета премијер?

У игру се укључују Руси, Американци, муслимани из БИХ, мафија са којом премијер стојички води битку и наравно Црногорци.

У једном тренутку министар полиције је већ на концу проналаска атентатора и излази са информацијама да је оружје из рата из БиХ и да се само чекају налази ДНК када ће све бити јасно. Међутим, дешава се рупа у сценарију и чињеница да ДНК мора са нечим да се упореди. Ту ускаче увек спремни премијер који у међувремену изашао из сигурне куће како би умирио народ и исправља Стефановића са мистериозном изјавом да му је познат потпис зоље и да уколико не буде отисака или ДНК узорака, он већ зна ко је кривац.

Напетост се већ може сећи и читава јавност са нестрпљењем очекује вече за када су најављени резултати ДНК. У међувремену штампа пише опречне информације и бројна нетачна нагађања. Помиње се чак могућност да су оружје оставили исламски терористи прерушени у азиланте и да се припрема већи терористички напад.

Премијер и министар полиције демантују те тврдње. Бројне политичке личности, углавном из власти настављају да нападају државу са питањем: где они то живе и где они то владају када се тако опасан криминалац још увек није пронашао.

ДНК налази стижу, али немају са ким да их упореде па крећу масовно да приводе народ са надом да ће неком одговарати. У међувремену полиција обија сваки аутомобил који је паркиран дуже од два дана на једном месту. Након два дана потраге и обијања аутомобила проналазе још један. Украдени рено меган.

Овај пут аутомобил са оружјем је пронађен на Новом Београду, па се област радње шири. И баш у моментима када се спушта тензија и народ почиње да сумња у атентат будући да постоји велика вероватноћа да је аутомобил сасвим случајно остављен у Јајинцима и да нема никакве везе са премијером, на шта и сам премијер упозорава – дешава се нови шок.

У читаву игру укључују се психолози који врше процену премијера и његовог брата и њихове слабе тачке и долазе до закључка да обојица имају само једну тзв „Ахилову пету“ – један другог. Потенцијална мета атентатора више није само премијер већ и његов рођени брат.

Епилог заплета није ни на видику, али према најновијим изјавама премијера, да страхује да је мета његов брат, можемо да претпоставимо у ком смеру се ће се даља радња одвијати.

Наравно, у обзир се морају узети и недавна дешавања из Црне Горе (мада, тамошњи ријалити „Атентат“ обилује аматерским сценама „хапшења“, лошим глумљењем са рукама без лисица на леђима, и крешчендом пуштања 17 од 20 „ухапшених атентатора“), када је ухапшена неколицина српских држављана под оптужбом да су спремали атентат на премијера Црне Горе и можда кључна ствар да је главни осумњичени бивши комадант жандармерије.

Довољно је дакле сабрати један и један – и курс је јасан. Премијеров проблематични брат већ је запатио једне батине од жандарма приликом геј параде, где је заједно са братом Синише Малог кренуо да се обрачунава са геј лобијем.

У току је суђење припадницима жандармерије због тог случаја, а истовремено је у Црној Гори ухапшен бивши жандарм кога све чешће везују за мафијашке послове, те није неизвесно да ће и овај атентат послужити за обрачун са том специјалном јединицом и можда и њено распуштање, будући да су недавно повучени са административне линије са АП КиМ.

Ко би још могао бити мета атентата и да ли ће се ускоро појавити неки нови ликови, попут бабе четника, гитаристе, молера и сличних активиста, свакако ћемо видети. Будући да овај ријалити обара све рекорде гледаности.

За сада није познато да ли је нека страна кућа тражила лиценцу, али ни како је дефинисан читав контекст ријалитија, а ни колике су им дневнице. Једина информација до које смо успели да дођемо јесте да се премијер одрекао свог хонорара, што наравно и личи на њега.

 

Извор: Весна Веизовић, ВасељенскаТВ