Русија

Руси желе да Србија да буде центар евроазијских интеграција

loading...
Председница Савета Скупштине народа Русије Светлана Константинова Смирнова изјавила је данас у Београду да жели да Србија буде место ће се говорити о евроазијским интеграцијама на Балкану.
Смирнова је то казала у разговору са члановима скупстинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, саопштено је из парламента.

Смирнова је упознала чланове Одбора са формирањем Међународне скупштине народа Евроазије, чији ће први конгрес бити одржан у мају 2017.године, а коју чине државе чланице Евроазијске економске уније, као и друге државе заинтересоване за сарадњу на евроазијском простору, међу којима је и Србија.

Тим поводом Скупштина народа Русије потписала је споразум о сарадњи са организацијом „Наша Србија“, са идејом промовисања евроазијских интеграција и развоја пријатељства међу народима.

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Иван Костић истакао је да сваки сусрет српског и руског народа, “као једноверног и једнородног народа”, доприноси интензивирању односа који ће дати позитивне резултате у будућности.

Он је представио делокруг рада Одбора и додао да у Русији тренутно живи око 20.000 држављана Србије и позвао представнике Скупштине народа Русије да у свој рад укључе и Србе, посебно имајући у виду да руска држава цени различитости.

„Ангажовањем српске дијапоре у Скупштини народа Русије сигурно ће се побољшати односи између ваше организације и ограна Народне скупштине“, поручио је Костић.

Он је додао да су политичари у Србији данас веома свесни значаја евроазијског економског простора и изразио наду да ће Србија прихватити позив да буде придружени члан Евроазијске економске уније.

Извор: Tanjug
Loading...
loading...
loading...