Издвајамо Регион

ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ЗАГРЕБАЧКОГ СТУДИЈА: Ево зашто је Раде Шербеџија хтео да напусти емисију!(ВИДЕО)

ЗАГРЕБ – Глумац Раде Шербеџија, чију забрану наступа у Загребу ових дана траже хрватски ветерани, умало није напустио студио Н1 ТВ у Београду пошто је новинар из загребачког студија констатовао да се то можда не би догодило да имају прилику да чују његов одговор на питање ко је у протеклом рату био агресор, а ко жртва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хоћете ли ви мене оставити на миру, човече, не желим о том стварима да говорим! Да се сад дигнем из студија? Рекао сам већ – то није истина што су цитирали жуту штампу, ја такве ствари нисам рекао! Ја зато имам неугодности у земљи у којој живим и граду у којем радим, не желим да будем тако обележен и лажно нападан. Имате ли неко друго питање“, запитао је Шербеџија.

Претходно Шербеџија је упитан да прошири појасни своју изјаву да „треба бити свестан, да све то што се радило у име српства, хрватства, муслиманства и осталих „изама“ и национализама, све су чинили појединци, један мали део људи“.Зашто нашим односима и данас у највећој мери доминирају теме из те толико ружне прошлости, гласило је питање.

https://youtu.be/TlGUJt_GZQQ

„Ја сам толико рањен разним стварима, не само овим последњим, него због многих ствари које сам говорио овим народима – а то је увек било против рата. Без обзира на политичке и националне разлике људи. Зато не желим о томе више да причам“, рекао је Шербеџија.

Осим хрватских бранитеља, који су тражили забрану наступа Шербеџије у Загребу, прослављеног глумца је прозвао и министар Тома Медвед који је стао у одбрану бранитеља рекавши: „Министарство хрватских бранитеља има обавезу чувања вредности и стечевина правног, легитимног, обрамбеног и ослободилачког Домовинског рата на понос хрватских бранитеља, ратних страдалника и свих грађана Републике Хрватске“.

Шербеџија је од Медведа тражио извињење, које, међутим, до данас није добио.Прослављени глумац, који живи у Хрватској, по оцу је Србин. Његов отац живи у Београду и има 104 година.

Извор:Танјуг