Русија

Најновија вест! Украјинци изазивају Русију! Руска војска у приправности!

Руска војска у Сирији (фото:Јутјуб)

Војни врх Русије ставио је у стање пуне приправности противваздушну одбрану Крима због „ракетних гађања” која Украјина има намеру да обави у акваторији Црног мора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У стању готовости биће и ратни бродови руске Црноморске флоте са својим ПВО системима. Упркос томе што се у Москви процењује да су украјинска „ракетна гађања” више пиар-акција него што ће бити демонтрација „ракетних мишића”.

Украјинска армија је своје „ракетна гађања” најавила за 1. и 2. децембар. У зони која делимично задире и у суверени ваздушни простор Русије.

Москва је одлучила да не затвара ваздушни простор над Кримом, али ће сви њени ПВО и противракетни системи бити „на готовс”.

Портпаролка руске дипломатије Марија Захарова оценила је да Кијев, заправо, припрема провокацију која је срачуната на „ескалацију конфликта са Русијом” како би Украјина и даље могла да изиграва жртву.

У овом духу је секретар украјинског Савета за националну безбедност – познати пучиста Александар Турчинов – већ изјавио: „Претње Русије да ће применити ракете против Украјине само су покушај да се у активну фазу преведе хибридни рати који Москва већ три године води против наше земље”.

Турчинов је оценио и да је „акт против Украјине” формирање двеју мотострељачких дивизија које ће бити дислоцирае у Белгородској и Вороњешкој области.

Кијевски медији су током последња два дана објављивали да је Русија запретила да ће – уђе ли нека ракета у ваздушни простор РФ – својим ракетама гађати украјинске лансирне рампе које те ракете буду „испалиле”.

Погледајте како руска ПВО техника на Криму одлази на „положаје” за могуће парирање украјинским „ракетним гађањима”.

 

Извор: Факти, Интермагазин