Издвајамо Србија

Обрадовић: Вучићев циљ је да укине скупштину као последње место где се чује опозиција! (ВИДЕО)

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

„Српска напредна странка не може да поднесе чињеницу да у српском парламенту уопште постоји опозиција и да су у овај сазив Народне скупштине Републике Србије ушле нове политичке опције које представљају озбиљну опозицију“, оценио је лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обрадовић је истакао да би напредњаци најрадије да укину скупштину као последње место на којем данас може да се чује глас опозиције у Србији, а да се сва власт пребаци у Владу Републике Србије и да сва моћ буде персонификована у Александру Вучићу.

„СНС на сваки начин покушава да обесмисли рад Народне скупштине, јер је то најважнија државна институција која доноси законе, поставља владу, контролише владу и читав државни апарат, а ако ту институцију уруше онда остаје њихова огољена сила“, нагласио је Обрадовић.

Он је објаснио да је ту огољену силу СНС демонстрирала ових дана када је „први пут за 26 година обновљеног вишестраначја у Србији председавајући једног скупштинског одбора на једној седници прешао пет тачака дневног реда а да није отворио дискусију и није дао реч ниједном од више десетина пријављених посланика.“

„ Они не могу да чују ни једну реч критике јер немају одговор, јер нису испунили предизборна обећања, јер су издали све програме и идеологије за које су се залагали“, истакао је Обрадовић.

Лидер Двери је оценио да су данас у Србији на власти људи који представљају давно прошло време, који заговарају политику уласка Србије у ЕУ која више нигде у Европи није актуелна. „Свет се променио, то је добра вест, нема више једног великог светског полицајца који одређује како ће се живети широм света. Ко је до пре годину дана веровао да ће Велика Британија изаћи из ЕУ, које до пре неколико недеља веровао да ће Доналд Трамп победити у САД, да ће у Молдавији и Бугарској победити проруски председнички кандидати,“ упитао је Обрадовић.

Он је истакао да је Европу захватио талас евроскептицизма и повратка аутентичној националној политици. „ Народи почињу слободно да гласају, почињу слободно да размишљају. И то је моја порука за вас. Ослободите мисао. Размишљајте својом главом“, поручио је Обрадовић студентима.

Говорећи о актуелној ситуацији у српској политици, лидер Двери је као озбиљан проблем навео да је у Србији угрожен смисао политике. „Најбољи , најквалитетнији, најчаснији људи су изван политике. Политика им изгледа као прљава интересна сфера, морална каљуга, место у које не треба да уђеш да би остао честит и поштен човек“, рекао је Обрадовић. Он је оценио да то никако није добро и да не може најодговорнија ствар у друштву – политика, политички живот, политички рад, државни посао, државна одговорност бити нешто што је нечасно, нешто од чега треба бежати.

„Ми овде треба да одбранимо смисао бављења политиком. Политика је једна часна професија, једна од најодговорнијих професија, али политика не може да буде изолована од морала, од поштења, од родољубља, од социјалне солидарности, од неких кључних врлина. То је проблем, што су све те врлине протеране из политике. И сада смо ту где јесмо. Зато морамо да се изборимо за смисао бављења политиком“, истакао је лидер Двери.

Извор: Двери.рс