Издвајамо Свет

Потресна порука сирочића из Алепа: Родитељи су нам мртви, живимо у склоништу испод земље!(ВИДЕО)

Најмлађе дете у сиротишту је беба стара десет месеци

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потресан видео у којем моле међународну заједницу за помоћ снимила су деца из сиротишта у источном Алепу.

Десетогодишња Јасмин Кануз у видеу каже да ће ово можда бити последњи пут да је неко види и да се чује њен глас. На снимку се види 30-ак деце која говоре о томе како су им родитељи погинули и моле свет за помоћ.

Видео је објављен када је кренула прва евакуација хиљаду цивила и побуњеника након преговора о прекиду ватре. У том уточишту се налази још око 30.000 људи. Док је трајала евакуација, деца у сиротишту молила су за помоћ.

– У сиротишту живим две године. Са мном су били и моји родитељи, али они су убијени у бомбардовању – рекла је Јасмин.

Она додала је да се у сиротишту налази 47 деце и да требају и храну и воду.

– Сва деца овде су ми као браћа и сестре. Молимо вас да нам помогнете и спасите нас. И ми желимо да живимо нормално као друга деца у свету.

О деци је бринуло 18 одраслих међу којима су учитељи, психолози и кувари, али осморо одраслих је побегло пошто се бомбардовање интензивирало.

– Остало нас је десет и остаћемо до краја. Штитићемо их – рекао је Мухамед Азрак, управник сиротишта.

Најмлађе дете у сиротишту је беба стара десет месеци. Спашена је испод рушевина прошлог месеца. Њена породица је убијена, пише Даилy Маил. Најстарије дете у сиротишту има 14 година.

Након што су бомбардовања постала врло честа, сиротиште се преселило у склониште испод земље, због чега данима нису видели светлост дана.

Погледајте видео:

Извор:Телеграф.рс