Издвајамо Србија

ШОКАНТНО: Душан Михајловић дао земунцима значке МУП

Фото: Јутјуб

Ђинђићев министар унутрашњих послова је члановима клана Душана Спасојевића дао лажне полицијске легитимације, којима су хапсили и Макину групу, каже лидер радикала

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ тврди да је Душан Михајловић, министар унутрашњих послова у влади Зорана Ђинђића, омогућио припадницима „земунског клана“ да имају полицијске легитимације.

Лидер СРС каже да је од „земунаца“ својевремено добио најважније информације о хапшењу Макине групе, али и да криминална група Душана Спасојевића и Милета Луковића има везе са врхом полиције.

Није хтео у заверу

– Тако сам сазнао да су они лично учествовали у том хапшењу, да имају легитимације Удбе, полицијске легитимације, легитимације МУП са специјалним овлашћењима. А то је могао да им обезбеди министар полиције. Сигурно им је то дао Душан Михајловић, не би то могло без њега. Шеф Удбе то није могао на своју руку јер је полиција имала јединствене легитимације – каже Шешељ.

Он наводи и да је непосредно пред атентат на премијера Србије Зорана Ђинђића од Душана Спасојевића и Милета Луковића добио понуду да га склоне на сигурно јер је против њега хашки суд подигао оптужницу. Он је навео да је тим потезом такође избегао учешће у завери за свргавање Ђинђића коју су припремали „земунци“.
– У последњем сусрету са „земунцима“ нудили су ми да ме склоне од Хага на сигурно. Они мени нису ни нудили да учествујем у насилном рушењу поретка, а и да јесу, не бих учествовао. Из разговора с њима схватио сам да ће доћи до неког обрачуна. И из тога колико су они кивни на своје пријатеље и бивше пријатеље. А они мени ту ништа нису обећавали, него су хтели да ме заштите од Хага. Рекли су доћи ће у оклопном возилу из Куле и склонити ме на сигурно. То нисам прихватио већ сам отишао у Хаг – каже Шешељ.

Мозак операције

Лидер радикала је раније у изјавама за Курир означио Небојшу Човића (сарадника „земунаца“ званог Ћоки)као једног од главних организатора атентата на премијера Србије Зорана Ђинђића.

О, Човићу
ЧОВИЋ ЈЕ ЧОКИ, А НЕ ЈА

Шешељ се осврнуо и на контраоптужбе Небојше Човића (сарадника „земунаца“ званог Ћоки) да би лидер СРС могао бити „Ћоки“.
– Па не могу ја бити Чоки јер носим наочаре. А њега „земунци“ нису звали „Ћоки“ због наочара, већ „Чоки“, као скраћеница од Човић. Ко што мене зову Шеки. Бесмислено је то што Човић говори – каже Шешељ.

Извор:Курир.рс