Издвајамо Србија

СРБЕ ДОВОДИЛИ, ЛИКВИДИРАЛИ И БАЦИЛИ НА ДЕПОНИЈУ? Докази указују на ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН, али БиХ обуставља истрагу?!

Још једно прикривање ратних злочина над Србима?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Десетина убијених сарајевских Срба закопана су на градској депонији у Бућа потоку, а неки су живи довођени и на том месту ликвидирани и затрпани, потврђују документација и сведочења који се налазе у Тужилаштву БиХ. Упркос томе, Тужилаштво БиХ издало је наредбу за санацију депоније, односно обустављање потраге за посмртним остацима Срба.

Тужилаштво БиХ поседује и изјаве Исмета Бајрамовића Ћеле, ратног команданта војне полиције Армије РБиХ и правног саветника те формације Фахрије Каркина о томе да је девет припадника Шесте брдске бригаде Армије РБиХ убило више особа српске националности, које су потом бачене на депонију у Бућа потоку.

Када је реч о наредби тужилаштва БиХ за санирање депоније у Бућа потоку, односно обустави потраге за посмртним остацима Срба на тој локацији, Милутин Мишић, члан колегијума директора института за нестала лица БиХ, наводи да је тужилаштво тиме показало да ради на прикривању ратних злочина над Србима.

Мишић је рекао да је још шокантније то што се зна да су сателитски снимци показали да се на тој локацији налази масовна гробница.

Извор:Србија Данас/Ало