Издвајамо Свет

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЈЕ ОСТВАРЕН: Ипак, још ће КРВИ тећи Сиријом до потпуне СЛОБОДЕ! (МАПА)

Децембар је показао да је најкритичнији месец у 2016. након што је неколико области променило руке између бројних групација које скоро 6 година учествују у дугом сиријском рату

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Децембар је показао да је најкритичнији месец у 2016. након што је неколико области променило руке између бројних групација које скоро 6 година учествују у дугом сиријском рату. Почевши од Дамаска, Војска Сирије је успела да џихадисте из Харакат Арар Ал-Шама и Џабхат Фатех Ал-Шама присили на предају градова Кан Ал-Шејх, Ал-Тал, и Канакир након 5 година рата у Западној Готи.

Са овим градовима под контролом владе, Сиријска арапска војска (САА) сада може да се фокусира на 2 кључне области: Голанску висораван и Источну Готу. Североисточно од Дамаска, древни сиријски град Палмира (Тадмур) још једном је освојен од такозване Исламске државе након брзе офанзиве која је дочекала Војску Сирије неспремнима у великој сиријској пустињи.

https://twitter.com/RamiAILoIah/status/808057748755795970

Поред освајања Палмире, терористи Исламске државе заузели су и сва нафтна и гасна поља у области источног Хомса, остављајући Војску Сирије у безизлазној ситуацији код последњег слободног аеродрома у покрајини. Можда највећа вест из Сирије у месецу децембру био је брз напредак Сиријске арапске војске у источном Алепу, што је довело до коначне предаје насеља под контролом џихадиста.

https://twitter.com/dimashqee/status/804733144129826816

Сада када је источни Алеп под владином контролом, Војска Сирије може усмерити своју пажњу на Идлиб, где џихадисти покушавају да формирају своју одбрану већ скоро три месеца.

Извор:srbijadanas.com