Издвајамо Свет

ЗЕМЉОТРЕС НА ПОМОЛУ? Трампов помоћник у Москви договарао УКИДАЊЕ САНКЦИЈА РУСИЈИ!(ФОТО)

Доналд Трамп још није инаугуисан, али чланови његовог штаба увелико спроводе његова наређења и успостављају пословне и дипломатске контакте широм света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши конгресмен из америчке државе Џорџије Џек Кингстон, један од помоц́ника Доналда Трампа, стигао је у Москву где ц́е са руским бизнисменима разматрати могуц́ност укидања санкција Русији.

Кингстон је изјавио да се није састајао ни са руским званичницима ни са америчким дипломатама, већ да је само одржао консултације са тамошњим бизнисменима, како руским, тако и америчким, при чему је припремао терен за дубљу сарадњу.

Амерички медији навели су да би таква сарадња могла да дође као плод евентуалног ублажавања или чак потпуног укидања санкција, о чему је Трамп већ причао током своје кампање.

Разлог за то био би и тај што у Русији има доста страних компанија, које због санкција трпе последице.

– Доналд Трамп би могао да размотри санкције. Оне су на снази већ довољно дуго. Трамп не мора да се води Обамином спољном политиком, што му даје могућност за нови лист. Сада је време да на сцену ступи бизнис и одигра своју улогу у мекој дипломатији – рекао је Кингстон за „НПР“.

Иако је у Москву путовао као приватно лице, у биографији бившег конгресмена Џорџије на сајту Америчке трговинске коморе у Русији није скривано да је тесно повезан са Доналдом Трампом и његовим потредседником Мајком Пенсом, као и то да је активно учествовао у Трамповој кампањи.

– Био сам војник у бункеру, а не генерал који распоређује трупе – рекао је Кингстон о својој улози, пошто је гостовао на ЦНН-у по повратку из Москве.

Трампов прелазни тим за сада није дао коментар о Кингстоновој посету Русији. одсетимо, САД су увеле оштре економске санкције Русије након почетка рата у Украјини, и додатно их подигле пошто је Русија анектирала Крим.

Под утицајем рестриктивних мера је и један број руских банака и предузец́а и државних службеника, а извоз америчких производа, технологија и услуга на Крим је забрањен. Америчке инвестиције на територији полуострва су ван закона.

Извор:Блиц