Издвајамо Свет

ЗЛО У ЊИМА НЕ МИРУЈЕ: Британија послала генерале да регрутују терористе у Сирији и наставе рат са Русима!

Група британских генерала и војних саветника је стигла у Сирију да регрутују и обуче терористичке групе које су повучене из Алепа, извештава Руссиан даилy.

Известиа новине су објавиле да је британски министар одбране Мајкл Фалон раније рекао да је 20 британских војних инструктора већ стигло у Сирију да “обнове борбену способност јединица умерене опозиције које су повучене из Алепа.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ранији извештаји, у октобру, су рекли да је Британија послала своје војне стручњаке у Сирију пре ослобођења Алепа од стране сиријске војске, да тренира нове терористе за борбу, прву медицинску помоћ и ублажавање дејства бомби.

На основу извештаја у појединим медијима и страницама друштвених медија, мисија ових саветника се мења са променом услова и њихова прва мисија сада је да процене борбене способности и војну опрему терористичких група које су напустиле Алепо, и треба да утврде нове стратегије за такозване “умерене“ побуњенике да их уједине под јединственом војном командом. Британски генерали и официри су сада заштићени од стране ваздухопловства.

Пошто Запад страхује од интензивирања сукоба између преосталих терористичких група након ослобођења Алепа, он покушава да их уједини и претвори их у војску која се може ефикасно борити, закључио је Руссиан даилy.

Сиријска државна телевизија је у среду објавила да је настављена завршна фаза евакуације терориста из Алепа.

Имплементација Алепо споразума је почела прошлог четвртка ујутру, али је заустављена на два дана због кршења примирја од стране терориста у петак. У недељу је примена Алепо споразума настављена, и поново је прекинута у уторак увече због недостатка посвећености терориста по питању садржаја споразума.

Милитанти су прихватили да ослободе хиљаде цивилних талаца из два опкољена града Фуа’а и Кафраја у северном делу Идлиб провинције, у замену за дозволу владе да њихови опкољени другови у источном Алепу евакуишу град за Идлиб. Али милитанти су блокирали излаз цивила из два града, у више наврата.

Ипак, након поновљених кршења од стране терориста, сада сиријска државна телевизија извештава да је почела завршна фаза изласка последње група од око 2.500 терориста, што значи да ће град Алепо бити у потпуности евакуисан од милитаната у наредним сатима.

Неколико аутобуса који су стационирани у Кафраји и Фуа’а (у провинцији Идлиб) су предвиђени зе евакуацију групе других пацијената и повређених људи из ова два града.

 

Извор: Wебтрибуне.рс