Издвајамо Србија

МИХАЈЛОВИЋ ПОРУЧИЛА: Од највиших државних функционера очекујем ДА НЕ КОРИСТЕ СРБЕ С КОСОВА у својим кампањама!

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, енергетике и инфраструктуре Зорана Михајловић оштро је одговорила председнику Србије Томиславу Николићу поводом његових напада Владу Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Од свих политичара у Србији, поготово од највиших државних функцинера, очекујем да на провокације које долазе од албанских политичара са Косова одговорају мирно и мудро. Очекујем да не користе Срба са Косова у својим кампањама и да изјавама доприносе смиривању тензија, а не да распирују нове сукобе – рекла је Михајловић и додала:

– Очекујем да се понашају управо онако како је премијер Александар Вучић одговорио на провокације Албанаца и спречио сукобе на Косову, на чему му се захвалила висока представница ЕУ Фредерика Могерини.

– Оно што не очекујем јесте да председник Србије Томислав Николић прозива Владу Србију што није тражила повратак српске војске на Косово. Јер, уверена сам да председник јако добро зна зашто наших војника нема на Косову.

– Не очекујем од председника Србије и да имплицира да би Влада Србије оћутала на евентуално убијање Срба на Косову и да због тога, на пар месеци пре избора, прети својом оставком. Влада Србије чини све да очува мир и стабилност и учиниће све да сачува безбедност својих грађана на Косову и Метохији и спречи било какве сукобе. Уверена сам да то јако добро зна и председник Србије Томислав Николић.

Извор:Информер.рс/Н. Анђелковић