Издвајамо Свет

НАЦИСТИ ПЛАНИРАЛИ НАПАД У НЕМАЧКОЈ: Хтели да активирају 155 килограма експлозива!

Немачка полиција запленила је 155 килограма експлозива и ухапсила двојицу мушкараца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси сајт РТ, на експлозивним направама видљиве су свастике и нацистички симбоили. Експлозив је пронађен у приватном стану. Ухапшени имају 18 и 24 године, а против њих ће бити подигнута оптужница због кршења закона о поседовању експлозива и припремању терористичког напада. Они су ухапшени пре две недеље, али је данас објављена та информација.

Државно тужилаштво тренутно проверава информације према којима осамнаестогодишњи ухапшени има везе са терористичком групом „Олд скул сосајети“ (Олд сћоол социетy), пише немачки „Шпигл“.

Током саслушања двојице ухапшених, један од њих је и поменуо састанак те терористичке групе, који је наводно одржан још током лета. Тада је један од учесника тог састанка рекао да би у Немачкој „требало нешто урадити“ и упитао да ли за њега може да буде обезбеђено 250 килограма експлозива.

Сматрало се да је та терористичка организација разбијена након што је у мају 2015. године у Баварској и Лајпцигу више чланове те организације ухапшено.

Током саслушања су двојица ухапшених из покрајине Северне Рајне Вестфалије негирали да су планирали терористички напад, да је пронађени експлозив био намењен за приватну употребу, а себе су назвали „викенд пиротехничарима“.

Извор:Блиц.рс