Издвајамо Србија

НОВИ УДАР НА НОВЧАНИК, ОСТАЋЕ ВАМ САМО ЛИЧНА КАРТА У ЊЕМУ: Ево шта су сад измислили…

Телевизијске станице траже да им кабловски оператери плаћају накнаду за редистрибуцију програма због чега је могуће још једно поскупљење кабловске телевизије за 150 до 180 динара. Ово би било друго поскупљење с обзиром на то да је крајем прошле и почетком ове године кабловска већ поскупела за 100 и више динара, зависно од оператера.

Loading...

Франце Пресетник, заступник Удружења кабловских оператера за широкопојасне сервисе каже да је цене недавно већ повећало неколико оператера за 50 до 150 динара, док остали чекају да се заврше преговори са телевизијама.

– Неколико приватних телевизија тражи да редистрибуцију платимо 1-1,20 евра по кориснику. Њихов захтев је оправдан, али то би значило да људи који њихов програм примају преко антена не плаћају ништа, а преко кабла 150-180 динара, за колико би услуге оператера морале да буду веће. Ми смо тражили да се тиме позабаве надлежне институције, Министарство трговине, али и Комисија за заштиту конкуренције – каже Пресетник.

Наравно, сваки град има своју цену.

И у Пословном удружењу кабловских оператора Србије (ПУКОС) не искључују могућност да кабловска телевизија још поскупи.

– Тешко да грађани могу поднети нови раст цена, сваки динар се сада у кући мери пет пута. Надамо се да ће се наћи неко решење – истиче Андрија Беднарик, представник удружења.

 

Извор: Телеграф.рс/Vestionline.com

Loading...
loading...
loading...