Свет

ТРАМП ЈЕ У ОПАСНОСТИ, СОРОШ НАПИСАО УЗНЕМИРУЈУЋИ ЧЛАНАК: Трамп је претња мојим плановима за нови светски поредак!

Елитистички милијардер Џорџ Сорош је јавно напао Доналда Трампа јер наводно поништава његове напоре ка побољшавању светског поретка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

На интернет блогу Сорос је оптужио будућег председника да ће „постати диктатор“ и на тај начин угрозити његове глобалистичке планове за нови поредак света, извештава Пол Џозеф Вотсон за “Инфоwарс”

У чланку за Пројецт Сyндицате, Сорос је започео напоменом да је живео и под нацистима и под совјетском владавином у Мађарској пре него што је навео да су „разне форме скривених удружења – од фашистичких диктаторстава до мафијашких држава у успону.“

Ова тврдња је оспорена чињеницама које показују да „проценат светске популације која живи под демократским уређењем се повећавао у континуитету.“

Сорос је изјавио да су гласајући за Трампа „Американци изабрали преваранта и будућег диктатора као свог председника,“ и да пораз Хилари Клинтон значи да Америка „више неће бити у могућности да заштити и промовише демократију у остатку света“ (иако је таква политика била веома успешна у Ираку, Либији, Авганистану и Сирији).

Сорос такође осуђује Трампов новоизабрани кабинет јер садржи само „неспособне екстремисте“ и „генерале у пензији“.

Објашњавајући његову подршку ка Европској унији због њеног успешног приступа ка „друштвеном инжењерству“ Сорос напомиње да ЕУ постаје „све дисфункционалнија“ и да се њена дезинтеграција убрзава „почевши са Брегзитом, преко избора Трампа, све до одбијања њених конституционалних реформи од стране италијанских гласача.“

Сорос се такође пожалио на наводни нелегални утицај руског председника Владимира Путина током председничких избора.

„Првобитно је покушао да контролише друштвене мреже. Затим је брилијантним потезом експлоатисао бизнис модел компанија друштвених мрежа да шири дезинформације и објављује лажне вести, дизоријентишући гласаче и нарушавајући демократије.

На тај начин је помогао Трампу приликом избора,“ пише Сорос.

Сорос каже да се Путин осетио угроженим од стране „обојене револуције у Украјини, Грузији и другим државама“ али је заборавио да напомене да је он сам имао кључну улогу у уновчавању ових неприродних устанака, као и утицај на формирање такве револуције против Трампа.

Иронија код изузетно имућног елитисте који је уновчио превласти безбројних влада је његово инсистирање да се искључиво залаже за „демократију“ и вољу народа.

Целокупан тоналитет тог чланка је очигледно проткан бригом да популистички покрет који се шири Америком представља директну претњу за нови плутократски светски поредак који је Сорос градио целог свог живота.

Он закључује свој чланак упозорењем да је „ЕУ на ивици распада“ услед стагнације економског раста и губитка контроле над избегличком кризом у Европи (којој је Сорос опет помогао да се развије како би добио политичку моћ).

Извор: Webtribune.rs