Издвајамо Свет

ЦЕЛА АМЕРИКА ПРИЧА О СРБИНУ: Бармен Дарко спасао ЖИВОТ госту, а онда му је стигла ОВА ПОРУКА(ВИДЕО)

Несрећни случај не бира ни место ни време, а гост једног америчког ресторана имао је луду срећу да седи у ресторану у којем као конобар ради бивши спасилац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, бармен Дарко Станковић, иначе пореклом из Србије, ради у једном ресторану Бетезди, где је 10. децембра хитно реаговао и спасао живот госту који је почео да се гуши комадићем меса.. Неименовани гост је почео да се гуши комадићем меса.

„Човек је поплавео у лицу, било му је јако лоше. Потрчао сам ка њему и извео хајмлихов захват. Видео сам хостесу како зове Хитну помоћ, али сам имао сам само тренутак да донесем одлуку и наравно отрчао сам да помогнем човеку „, рекао је Станковић.

Он је убрзо успео да помогне несрећном човеку да избаци комадић меса који му се заглавио у грлу, захваљујући захвату који је научио док је радио као спасилац у Србији

Ипак, није му било свеједно, пошто је ово био први пут да захват употреби у пракси како би некоме спасао живот.

Захвални гост му је после неколико дана послао писмо, али то није био крај. Уз захвалност стигао је и чек са износом од чак 5.000 долара. „То је нешто што сви треба да учине, не мислећи на материјалне ствари. У писму је написао да је срећан што ће дочекати још један Божић са породицом „, рекао је бармен.

https://youtu.be/1NkY6sdlSAc

„Ово је право чудо и сви треба да чују за то“, рекла је Аби Ансари, сувласница ресторана, и додала да ће од сада тражити од свих запослених да науче да изводе хајмлихов захват.

Извор:Курир.рс