Србија

Вучић, Карић и лажна борба против корупције

„Власт Александра Вучића почива на блиским и партнерским везама са Карићима, Динкићима, Суботићима и свим нашим приватизаторима из 24 пљачкашке приватизације, јер им је управо он и омогућио да избегну затвор и да задрже сво нелегално стечено богатство. Захтевамо оставку Александра Вучића и расписивање ванредних парламентарних избора“, изјавио је Саша Радуловић, лидер покрета „Доста је било“.
– Александар Вучић је свечаним сликањем са Богољубом Карићем и отварањем његовог шопинг мола у Минску јавно разоткрио своје дугогодишње партнерске везе са тајкуном свеже скинутим са Интерполове потернице. Сада је очигледно да су све његове претходне претеће изјаве о Карићу биле у функцији преваре бирача – поручио је Радуловић.

Радуловић се осврнуо на изјаве Александра Вучића, како празно и увредљиво звуче његове речи „да обрачун са тајкунима не треба да се заврши само на Карићу јер треба да се хапсе и остали мафијаши и лажни бизнисмени који су се обогатили на грбачи народа и који су оштетили државу“

– Цела пљачка државе тешка стотине милиона евра преко Мобтела, од оснивања, до веза са кипарским парама, преко извлачења профита из фирме, остаје сведочаноство како се везама са корумпираним политичким лидерима стиже од хармонике до отварања шопинг мола у Минску – каже он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Представа из Минска и ТВ слике на којима се заједно шепуре Карић и Вучић, дошла је само двадесет дана након што је председник Владе наводно бесно викао на министарку правде „зар је могуће да нема доказа против Динкића и Карића“.

Саша Радуловић сматра да то „викање“ и „незадовољство“ нису никад били нарочито уверљиви, поготово не за оне који су пратили како застаревају и отпадају све оптужнице против тајкуна којима је Вучић у предизборним кампањама „претио“ да „неће владати Србијом“.

– Међутим, председник Владе се бар наоко трудио да одржава лицемерну илузију о борби против корупције и организованог криминала. Овим овако временски блиским јавним сликањем са Карићем, Вучић показује без имало зазора да је и сам део те организоване пљачкашке машине. Показује да више нема тајни о везама власти са корупцијом и криминалом. Србија са Вучићем се декларисала као сигурно место за криминал – категоричан је Радуловић.

Вучићева странка је од 2010. године у коалиционом савезу са Покретом снага Србије Богољуба Карића, иако је Вучић јавно обмањивао грађане речима да је „лоповлук метод деловања“ Карићеве „непотистичке странке“.

– Вучић се правдао да то неће значити притиске на суд и да ће тајкуни који су опљачкали Србију бити у затвору.Потпуно је недвосмислено показао да је све то што је говорио била превара и маска за партнерство које се одвијало иза тих кулиса. Сад су пале и кулисе.Веза тајкуна који су опљачкали Србију и врха власти иде преко тужилаштва које није слободно и које ради по политичком диктату. Прљав новац који је уграђен у темеље власти у Србији загађује целу државу и држи је као таоце корупције, а симболична слика свега тога управо је свечано отварање Дана мола у Минску, заједничка слика Вучића и Карића. Након што су везе Александра Вучића са организованим криминалом и опљачканим тајкунским новцем постале очигледне, захтевамо да председник Владе поднесе оставку и да се распишу ванредни избори – закључује лидер „Доста је било“.

Извор: Vestionline.com