Издвајамо Свет

ГЛАВНИ САВЕТНИК ДОНАЛДА ТРАМПА: ИДЕМО У РАТ, непријатељи су КИНА И ИСЛАМ

Стивен Бенон, можда и најконтроверзнији саветник новог америчког председника Доналда Трампа, пре само неколико месеци је у својој радио-емисији најављивао рат САД и Кине, који ће се по његовом предвиђању одиграти у Јужнокинеском мору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сједињене Државе и Кина ће у наредних 10 година водити беспоштедни рат око острва у Јужнокинеском мору, и око тога нема сумње. Поред тога, САД ће водити још један велики рат на Блиском истоку – рекао је Стивен Бенон, један од најмоћнијих људи у Белој кући, свега неколико месеци пре победе Доналда Трампа.

Бенон, бивши први човек ултрадесничарског новинског портала „Брајтбарт њуз“, који је након избора препустио подједнако екстремном Мајлу Јанопулосу, сада је један од најближих саветника Доналда Трампа и главни стратег Беле куће.

Већ у првим недељама Трамповог мандата, Бенон се издвојио као једна од ентралних фигура нове председничке администрације, а одиграо је велику улогу у недавној забрани уласка у САД грађанима седам муслиманских земаља, истиче „Гардијан“.

Бенон је у својој радио-емисији, анализирајући будућу политику Трампове администрације (већ тада је био убеђен да ће милијардер победити Хилари Клинтон), истицао да ће нови председник имати два главна непријатеља: Кину и ислам.

– Идемо у рат с Кинезима. То је неминовност. Они отимају гребене и острва, дограђују их и на њих монтирају тешко наоружање, и граде писте за борбене авионе. Онда дођу у САД, и у лице нам говоре како је то њихово историјско наслеђе и да ми немамо право да се мешамо. Схватате ли на шта то личи – говорио је Бенон.

Кина полаже право на готово цело Јужнокинеско море, укључујући и територију коју шест околних земаља сматра својом. Пекинг је већ изградио поприличан број вештачких острва у тим водама, и тешко их милитаризовао. Изграђене су базе опремљене ПВО наоружањем.

Недавно је нови шеф дипломатије Рекс Тилерсон упутио веома оштру поруку Кини, рекавши да „САД неће дозволити Кини да користи острва која јој не припадају“. То је изазвало бесну реакцију из Пекинга, који је поручио Американцима да „не провоцирају рат и гледају своја посла“.

Бенон је у својој емисији предвидео „рат цивилизација“.

– Имате Кину која се незадрживо развија, и имате ислам који константно расте. Они су опасни, они су арогантни, они су мотивисани, они су у налету. Што је најгоре, мисле како је јудео-хришчћански Запад у повлачењу – говорио је Бенон у свом ток-шоу програму прошлог фебруара.

КОнтроверзни стратег Беле куће не одустаје од тезе да је „хришћанство угрожено“, а у том свом убеђењу није се либио да наводи силне примере који су се потом показали као неистинити. Тако је Бенон причао о „хришћанским црквама које се пале на Северном полу и у Немачкој“, па о томе како је „Шведска укинула прославу Божића да не би вређала муслимане у својој земљи“, а говорио је и о наводној репресији кинеских власти над хришћанским групама.

– Једино што Кинезе плаши више од Америке је хришћанство. То их ужасава – тврдио је Бенон, а затим се надовезао на ислам назвавши га „најагресивнијом и најопаснијом религијом на свету“.

 

Извор: Блиц