Србија

ИГРА НЕРАВА Николићев кабинет: Преговарамо с Вучићем! ВУЧИЋЕВ КАБИНЕТ: Нема и неће бити УЗАЛУДНИХ РАЗГОВОРА

Игра нерава се наставља! Док извори блиски Председништву Србије упорно тврде да очекују договор сукобљених Томислава Николића и Александра Вучића око председничких избора и поделе моћи у СНС, најближи премијерови сарадници оштро демантују да има или да ће уопште бити „узалудних разговора“.
– Нема никаквих преговора Вучића и Николића, а посебно не тајних. Премијер је вечерас домаћин на вечери са аустријским канцеларом, на којој је и шеф дипломатије Ивица Дачић. Вучићу не пада на памет да се бави таквим стварима и да замајава грађане Србије узалудним разговорима – речено је „Блицу“ у кабинету премијера.

Београдски медији су данас у неколико наврата објављивали спекулације о „тајним преговорима“ Николића и Вучића у којима, наводно, Николић тражи велике уступке – помињала се чак и премијерска функција – како се не би кандидовао против Вучића на председничким изборима.

Премијерови саветници су оштро одбацили ове тврдње, наводећи да Вучић нема намеру да зове телефоном Николића и да, штавише, не очекује позив из Председништва јер га Николић „више не занима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чињеница да Николић до сада није лично потврдио вест о кандидатури могла би да укаже на то да је актуелни председник више расположен за трговину са премијером око расподеле утицаја у држави и СНС-у. И Николићева саветница Станислава Пак је данас дала изјаву у том правцу, наводећи да очекује договор са Вучићем, али и претећи да би све остали било „лоше пре свега по Вучића“.

У премијеровом табору, међутим, изгледа да засад нису расположени за понуђене компромисе, а поготово не да предају место премијера Николићу. Да ли ће и ко први трепнути и начинити уступак у овом „атомском рату“ у СНС видећемо у наредним данима, а можда и сатима.
Извор: Blic.rs