Свет

ОВО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ИСТОРИЈУ – ЕВРОПА ДРХТИ ДОК ЧЕКА: Састанак Трампа и Путина близу!

Кремљ је данас саопштио да је прерано разговарати о било каквим могућим договорима са САД по питању санкција Русији, али да би руски председник Владимир Путин могао да се састане са америчким колегом Доналдом Трампом пре самита Г20 у јулу ове године.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да је телефонски разговор Путина и Трампа у суботу потекао добро, али да се тешко може говорити о било каквим договорима о санкцијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„За почетак морамо да одредимо датум и време састанка двојице председника“, рекао је Песков додајући да се на томе ради и да би састанак могао да се одржи пре самита Г20, који је заказан за 7. и 8. јул у Хамбургу.

Песков је рекао да Путин и Трамп нису разговарали о санкцијама у суботу, током свог првог разговора од инаугурације Трампа за председника САД, наводи Ројтерс.
„Видели смо спремност да се реше тешки проблеми кроз дијалог, на који председник Путин већ дуго позива и, нажалост, претходних година није наишао на одговор“, рекао је Песков.

Песков је додао да заједничка борба против тероризма, мере за одржавање стратешке стабилности, решавање регионалних сукоба и развој билатераних односа могу постати „тачке сагласности“ у односима између Русије и САД, пренео је ТАС С.

Након телефонског позива америчког председника Доналда Трампа руском председнику Владимиру Путину, Бела кућа је саопштила да је разговор био позитиван и „почетак побољшања односа САД и Русије“ док је Кремљ навео да су Путин и Трамп договорили да развијају односе на „једнаким основама, а обе стране су указале на потребу координиране борбе против Исламске државе.

 

Извор: Tanjug