Здравље Издвајамо

Правила јутарњу кафу на овај начин: Излечила штитну жлезду, анемију и болове у костима! (РЕЦЕПТ)

Помаже и код менструалних тегоба, регулише лођше варење, помаже у лечењу унутрашњих и спољашњих хемороида, стабилизује крвни притисак и смањује ниво холестерола и триглицерида

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли сте знали да постоји напитак са жиром сличан кафи, који може да среди ваше проблеме са штитном жлездом?

Поред тога, ово лековито пиће може да вам помогне и да поправите крвну слику, а позитивно утиче на цело тело!

Што је најбоље од свега, веома се лако прави, а укус је толико сличан омиљеном јутарњем напитку, да ово пиће зову жир-кафа.

За почетак, треба да направите малу залиху млевеног жира и да сваког дана кувате по једну кашичицу. Анемичним особама препоручује се да ово раде два пута дневно и већ након недељу дана осетићете значајно побољшање када је у питању штитна жлезда, пише МyХеалтхyФоодТипс.цом.

Како припремити жир

„Зреле плодове прво треба пропржити, ољуштити, а затим самлети у јаком блендеру. Када припремате напитак, ставите воду да прокључа, додајте кашичицу млевеног жира, па кувајте десетак минута. Процедите напитак и спремни сте за природно лечење штитне жлезде.

У напитак можете да додате мало шећера или млека, али је најбоље пити га без додатака“, рецепт је жене која је помоћу овог напитка успела значајно да поправи здравље, нарочито стање штитне жлезде, анемију и болове у костима од којих је патила годинама.

Напитак од жира поправља крвну слику, лечи анемију (жир је одличан извор гвожђа), али и смањује болове у костима и зглобовима, нарочито код жена старијих од 40 година.

Помаже и код менструалних тегоба, регулише лоше варење, помаже у лечењу унутрашњих и спољашњих хемороида, стабилизује крвни притисак и смањује ниво холестерола и триглицерида.

Наука је веч доказала да жир садржи доста активних материја које за сада нису довољно искоришћене у фармацеутској индустрији, а најважније од њих су огромне количине гвожђа, бакра, фосфора и калијума.

Пробајте и схватићете зашто је овај рецепт опчинио интернет!

Извор:Стил