Издвајамо Свет

СПАЉУЈЕ СВЕ МОСТОВЕ: Доналд Трамп је управо покренуо још један РАТ!

Амерички председник Доналд Трамп наставио је да ствара непријатеље међу структурама власти у САД. Његова најновија мета је ФБИ, једна од ретких агенција која му је, по мишљењу многих стручњака, помогла да победи на изборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је осуо паљбу на Биро путем свог омиљеног гласила Твитера:

– ФБИ је потпуно неспособан да заустави све који откривају информације о националној безбедности. Поверљиви подаци се дају медијима, што може имати ужасавајуће последице по САД – написао је Трамп.

Амерички председник је претходно напао обавештајне службе у целини, наводећи да „хране медије лажним и непровереним оптужбама против њега и његових сарадника“.

Ове оптужбе дошле су свега неколико сати после објаве ЦНН-а, који тврди да је Бела кућа захтевала од ФБИ да јавно негира све медијске спекулације наводним везама Трампа и Русије подели са јавношћу, што је Биро одбио. Извор из Беле куће ЦНН-у је рекао да је овај захтев Трампове администрације дошао пошто је један од високих званичника ФБИ рекао да су му „извештаји о везама са Русијом сумњиви, и не нарочито поткрепљени доказима. Међутим, када је Трамп тражио да се то јавно каже, ФБИ је одбио.

Трамп се очигледно нада помоћи ФБИ-ја, баш као и недељу дана пре избора, када је Биро поново отворио истрагу о Хилари Клинтон и њеном угрожавању националне безбедности САД, чиме је праткично отворио врата Беле куће конторверзном републиканцу.

Шон Спајсер, прес-секретар Беле куће, изјавио је да „нико из Трампове администрације није тражио да се прича о наводној повезаности са Русима ‘убије'“.

– Све што смо тражили јесте да кажу јавности истину – рекао је Спајсер.

Извештај ЦНН-а наводи да су у спорну причу умешани Трампов шеф кабинета Рејнс Прајбус и заменик директора ФБИ Ендрју Мекејб.

Наводно је Мекејбов шеф, директр ФБИ Џејмс Коми био тај који је одбио захтев из Беле куће. Подсетимо, пре само месец дана Трамп је на својој инаугурацији Комија дочекао можда и најсрдачније од свих гостију, чврсто му стегнувши руку захваљујући на свему што је учинио.

– Славнији си од мене. Хвала ти – рекао је Трамп, и одлучио да задржи Комија на месту директора ФБИ, што је некарактеристично за њега, с обзиром на то да је „почистио“ малтене читаву Обамину администрацију.

Делује да се после свега тридесетак дана „љубав“ између њих двојице охладила.

Извор:Блиц.рс