Србија

ВУЧИЋ ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ: Данашњи свет треба да види овакво моћно вођство!

У ексклузивном интервјуу за кинеске медије, председник Србије Александар Вучић искрено је честитао Комунистичкој партији Кине стогодишњицу постојања, а говорио је о славној историји и великим достигнућима ове партије и изразио наду да ће Србија и Кина наставити да заједно раде на изградњи бољег света.

– Поводом сто година од оснивања Комунистичке партије Кине желео бих да искрено честитам генералном секретару Си Ђинпингу. Комунистичка партија Кине постигла је сјајна и бриљантна достигнућа. Мислим да данашњи свет треба да види моћно вођство Комунистичке партије Кине – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је нагласио да је у поређењу са Кином од пре сто година кинески народ данас постигао велика достигнућа под вођством Комунистичке партије.

– Данас је Кина једна од најутицајнијих земаља на свету. Брзи економски развој је невероватан. Ово је резултат напорног рада кинеског народа под вођством генералног секретара Си Ђинпинга. Верујем да ће на пољу вештачке интелигенције, роботике и високе технологије Кина сигурно постати лидер у будућности. И верујем да ће се и Кина придржавати принципа мултилатерализма – рекао је председник и додао:
– Још једном изражавам честитке Комунистичкој партији Кине и кинеском народу. У исто време, као лидер Српске напредне странке, такође захваљујем Комунистичкој партији Кине на одржавању блиске сарадње са политичком странком која је под мојим руководством. Од Комунистичке партије Кине има много тога да се научи. На путу ка изградњи боље будућности, такође ћемо сматрати Комунистичку партију Кине примером из којег можемо учити – закључио је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс