Русија

ОШТРЕ ПРЕТЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Свако ко се усуди да ОВО уради, биће гађан нуклеарним оружјем!

Москва — “Покушај обуздавања Путина одмах ће резултирати нуклеарним нападом“, рекао је главни Путинов пропагандиста Владимир Словјов на руској државној телевизији.

Подсетимо, Међународни кривични суд (МКС) издао је у петак налог за хапшење руског председника Владимира Путина, оптужујући га да је одговоран за ратне злочине у Украјини, што је Москва назвала бесмисленим, а Кијев саопштио да је то “само почетак“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин се терете због сумње да је одговоран за незакониту депортацију деце и илегално пребацивање људи са територије Украјине у Руску Федерацију.

“Злочини су наводно почињени на окупираној територији Украјине најмање од 24. фебруара 2022. Постоје разумни разлози да се претпостави да Путин сноси индивидуалну кривичну одговорност за поменуте злочине“, саопштио је у петак МКС.

Соловјов, који води ТВ емисију на руској државној телевизији, као и радио емисију на станици коју контролише Кремљ, коментарисао је налог за хапшење Путина.

Новинар ББЦ Френсис Скар је у понедељак на Твитеру поставио снимак преведеног видео снимка који показује реакцију Соловјова на оптужницу, а на којој се види како Путинов пропагандиста позива на нуклеарни удар на земље које се придржавају Хашке оптужнице, преноси загребачки Н1.

„Свака структура, или земља, која се само усуди као немачка ђубрад, њихов министар, чекга, правде, да каже да планирају да спроведу налог за хапшење – то је објава рата и захтева хитну употребу нуклеарног удара на ту земљу“, рекао је Словјој у својој емисји.

 

Извор: Б92