Регион

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БЕЗБЕДНОСНИХ СЛУЖБИ УОЧИ ВУЧИЋЕВЕ ПОСЕТЕ: У Сарајеву се спрема реприза Поточара

Више удружења ратних ветерана у Босни и Херцеговини планира да током сутрашње посете премијера Србије Александра Вучића Сарајеву изазове нереде, показују оперативни подаци служби безбедности двеју земаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски безбедњаци добили су информације од служби из региона да би у Сарајеву, где ће Вучић присуствовати Самиту премијера земаља Западног Балкана, могао да се догоди сценарио сличан ономе из Поточара из јула 2015.

Безбедносне службе у Србији добиле су, наводи се, озбиљна упозорења да ће поједине бошњачке невладине организације и удружења ратних ветарна покушати да искористе огромно незадовољство Бошњака због недавне одлуке Међународног суда правде да одбаци захтев за ревизију пресуде против Србије.

Иако је ова посета означена као високоризична, Вучић не намерава да одустане од пута, мада је упознат са информацијама везаним за безбедност.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић рекао је том листу да ће тамошње полицијске и безбедносне агенције учинити све што је у њиховој моћи да се спречи реприза мучних сцена из Поточара од пре две године.
Извор: Tanjug/Blic.rs