Спорт

МИЛОРАД СЕ БАШ ИЗНЕРВИРАО Бруталан одговор Американцу: Чавић жестоко спустио лицемерног Фелпса

Најбољи српски пливач у историји Милорад Чавић испрозивао је најбољег светског олимпијца и свог највећег ривала Мајкла Фелпса због изјаве Американца да МОК треба више да улаже у решавање проблема са допингом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мислим да је то нешто што мора да се реши већ данас. Морамо да пронађемо начин да решимо тај проблем, без обзира на све. Ако то значи да треба да се улаже више новца, онда мора да се улаже више новца“, рекао је Фелпс, власник 23 златне од укупно 28 освојених олимпијских медаља.

Није се дуго чекало на Чавићев одговор.

„Допинг је проблем и постаје све горе. Ја, такође, не знам шта да кажем сину нити да ли желим да буде упола добар као ја, знајући са чиме ће се суочити сутра“, написао је Чавић на почетку свог обраћања на „Инстаграму“.

„Људи су тестирани, неки више, неки мање… Колико се сећам, Ленс Армстронг је тестиран три пута у једном дану и никада није пао, што није проблем. У датом тренутку нисмо у могућности да откријемо нове дроге и напредне методе допинга“, подсетио је Чавић.

А онда се директно обратио Фелпсу указујући на лицемерје славног Американца, који је у спортску пензију отишао после Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

„Зашто тражиш реформе сада када си се повукао, а никада пре ниси подржавао биолошки пасош. Баш прикладно“, додаје 32-годишњи Србин и наставља:

„Овиме не кажем да си ти варао, јер си се доказао током каријере, али твој период опоравка је у домену научне фантастике. Сви смо ми само желели то да схватимо“.

И на крају, Чавић је закључио:

„Било како било, надам се да ћеш се држати овог, јер у случају да наши синови постану професионалци једног дана, волео бих да мислим да си направио разлику“.

Фелпс је једну од својих златних олимпијских медаља освојио 2008. у Пекингу у финалу трке на 100 метара делфин стилом иако је Чавић први стигао на циљ, али је, како је и сама „Омега“, званични мерач времена, признала, Американац је јаче притиснуо тастер па је проглашен победником.
Извор: Kurir.rs