Издвајамо Свет

ОДРЕШЕНЕ РУKЕ ТРАМПУ У СИРИЈИ: Пентагон сада може до МИЛЕ ВОЉЕ да шаље трупе?!

Од Трампове инаугурације, маринци су у Сирију пребацили артљерију, а америчка копнена војска је ту довела на стотине ренџера

Пентагон под председником САД Доналдом Трампом ужива већу слободу да води ратове како жели, без сталног тражења дозволе од Беле куће када су у питању важне одлуке, наводи АФП.

Агенција указује да се многима у америчкој војсци свиђа повећана аутономност, али критичари тврде да због тога раста број убијених цивила у акцијама, америчке трупе се излажу већем ризику и почиње да нестаје надзор над сукобима у којима САД учествују.

АФП наводи да се ова промена најбоље види у борби против Исламске државе на северу Сирије, где су под Трамповим претходником Бараком Обамом чак и најмање промене америчких планова биле под исцрпном контролом Беле куће.

Од Трампове инаугурације, маринци су у Сирију пребацили артљерију, а америчка копнена војска је ту довела на стотине ренџера, чиме је укупан број трупа које САД ту има порастао на скоро 1.000 људи.

Војни команданти процењују сада могућност слања стотина нових војника, а Пентагон је протекле недеље најавио да је обезбедио артиљеријску подршку и транспорт хеликоптерима за локалне снаге које иза непријатељских линија покушавају да заузму стратешки важну брану.

Извор:Танјуг

Loading...