Издвајамо Свет Србија

ПУТИН СПРЕМАН ДА БРАНИ СРБИЈУ! Убрзана испорука руског наоружања!

Руски председник Владимир Путин и премијер Александар Вучић састаће се током марта у Москви

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски председник и српски премијер ће се договорити о убрзању испоруке шест „мигова 29“, али и друге војне опреме и новог наоружања за Војску Србије.

Осим реализације војнотехничког споразума Београда и Москве, Путин ће Вучића упознати и са драматичним сазнањима руских обавештајаца о опасним плановима НАТО пакта који намерава да изазове рат у Македонији и целом региону. Део информација из извештаја руских обавештајаца већ је достављен српским властима.

Путин је најближим сарадницима, пре свега министру Сергеју Шојгуу, наложио да максимално убрзају испоруку шест „мигова 29“, ракетних система и остале опреме која је договорена за модернизацију српске војске. Очекује се да ће бити речи и о унапређивању војне сарадње и заједничком улагању у наменску индустрију. Вучић и Путин ће разговарати и о могућности да Србија добије „интервентну војну помоћ“ у случају ескалације сукоба у региону.

Према том договору Русија би у случају озбиљнијег сукоба Србији одмах послала најновију војну технику, наоружање, али и помоћ у војним инструкторима, наводи тај лист.

Извор:СрбијаДанас.цом/Информер.рс