Издвајамо Свет

Човек који је предвидео победу Трампа, сада тврди да Ле Пен постаје председник Француске

Марин Ле Пен (Фото: Јутјуб)

Један од највећих светских аналитичара, који је тачно предвидео да ће Трамп постати председник, рекао је да ће Марин ле Пен победити на предстојећим француским председничким изборима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Чарлса Гејва, оснивача финансијског консултанта ГавеКал Ресеарцх у Хонг Конгу, антиевропски кандидат Националног фронта ће изненадити естаблишмент са неочекиваном победом.

“Победнички моменат Ле Пенове је спора реакција противника, као што смо видели са Брегзитом и Трампом – али елите не желе да верују у то.“

Елите потцењују перспективу победе Марин ле Пен на француским изборима, али море неопредељених бирача има апатију за левичара Емануела Макрона, и против пројекта Европске уније.

Имајући у виду могућност победе Ле Пенове, Блоомберг је додао да Гејв, који је истраживао берзу више од 40 година, саветује клијенте да усвоје дуго позиционирање у фунтама, јер би Велика Британија имала користи од немачких обвезница везаних за инфлацију, усред ризика од дефлације у еврозони.

После недеље ћемо имати више информација да направимо значајан повратак улога за трговину, али квалитетне европске компаније и немачке обвезнице изгледају као атрактиван улог.

Звезде се, међутим, изгледа усклађују за кандидата Националног фронта, рекао је Гејв. Чињеница да ће други изборни круг ова два кандидата највероватније одредити гласачи који тек треба да се одлуче – чак 40 одсто – је лош знак за центристичког кандидата.

Најмање половина левичарског и десничарског крила неће гласати за Макрона у другом кругу ако му противник буде Ле Пенова, верујући да је он “заражен“ својом сарадњом са владом Франсое Оланда, и радије ће се уздржати, рекао је Гејв.

Присталице Франса Филона, централно-десничарског кандидата чији је ранг умањен аферама, и повелики део Макронових присталица ће вероватно подржати Ле Пенову уколико се она у финалној рунди буде суочила са левичарем Жан Ликом Меланшоном, наводи Гејв.

Он само Филона види са шансом да победи Ле Пенову у другом кругу.

Квоте су веома различите…

Али Гејви даје злокобну визију тога шта ће се десити следеће…

“Ако она победи, евро ће пропасти јер ће тржишта одредити цену из перспективе његовог распада.”

 

Извор: Wебтрибуне.рс