Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ПИТА МЕЂУНАРОДНУ ЗАЈЕДНИЦУ: Шта би било да је Вучић најавио уједињење Србије и Српске?!

Изјава албанског премијера Едија Раме о уједињењу Албаније и Косова, још је једна потврда да је стварање Велике Албаније заједничка платформа свих Албанаца, што представља највећу претњу за мир и стабилност Балкана и Европе, оценио је данас први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Питам међународну заједницу, шта би било да је Александар Вучић рекао да је могуће уједињење Србије и Републике Српске ако не уђемо у ЕУ? Сигуран сам да би се сви огласили и оптужили Србију да угрожава мир – навео је Дачић.

– Питам зато ЕУ, САД, Велику Британију и остале, докле ће да ћуте када неко угрожава Србију? Или је ћутање знак одобравања? – наводи се у писаној изјави шефа српске дипломатије Ивице Дачића.

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да, „ако перспектива за чланство Западног Балкана у ЕУ настави да бледи, не може да се искључи уједињење Албаније и Косова“.

Рама је, у интервјуу за бриселски Политико, рекао да „неки албански националисти желе да виде Албанију уједињену са Косовом“.

Уз опаску да то није његова жеља, Рама је напоменуо да је та опција могућа „у случају затворених врата ЕУ“, те истакао да је једини начин да се одрже мир и сарадња на Балкану да европска перспектива остане јасна и да емоције према Унији остану позитивне.

 

Извор: Танјуг