Издвајамо Регион

ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО! Албанци почели стварање „своје“ треће државе на Балкану!

Фото: Јутјуб

Београд — Албанци су кренули у стварање своје треће државе на Балкану, оцењују аналитичари за ТВ Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Заев је спреман да им да пуно, не размишљајући о будућности државе. Албански сепаратизам је добио крила пуштањем Рамуша Харадинаја на слободу. Они су спремни и на рат, а македонски народ, као ниједан други у свету, не жели да гледа како му држава пропада. Ако се допусти да Албанци ломе ствари, сломиће се и Македонија“, сматра Анђелковић.

Стручњак за безбедност Срђан Перишић сматра да су Албанци кренули у стварање треће албанске државе, а имају подршку Запада и НАТО-а, иначе се не би ни усудили на такав корак.

„Запад их је перцепирао као свој главни фактор. Сведоци смо сукоба и насиља у Македонији, јер је некима стало само до функција и новца“, сматра Перишић.

Како је истакао, Албанија жели интервенцију Запада, али само ако је у њихову корист. Они настоје да конфликтном политиком привуку Запад да тако и реагује.

„За овај конфликт одговорни су ЕУ и Брисел“, сматра Перишић.

Аналитичар Тони Наумовски сматра да Македонија након овога неће бити иста, јер су изабрана два премијера, један легални и један нелегални министар, а да, како је рекао, државни удар уништава саму државу.

„Ово по свим основама руши Републику Македонију и шокиран сам јер сам се надао да це чланови неких партија имати барем трунку разума“, сматра Наумовски, додајући да ће се ови инциденти наставити, ако се не уведе ванредно стање.

Он, како је истакао, очекује да буде уведено ванредно стање, чиме би се ситуација стабилизовала.

 

Извор: Танјуг