Издвајамо Регион

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У МАКЕДОНИЈИ 102 особе повређене! АЛБАНЦИ ПРЕТЕ: Ако Зијадин Села умре, добићете грађански рат!

Најмање 100 људи је повређено у сукобима у Скопљу, пошто су присталице покрета „За заједничку Македонију“ упале у Собрање. Нереди почели након што је гласовима социјалдемократа и албанских партија Талат Џафери изабран за председника Собрања . Међу повређенима лидер СДСМ-а Зоран Заев. Тешке повреде задобио посланик Зијадин Села.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Македоније Ђорђе Иванов позвао је лидере странака у петак ујутру на консултације. Ситуација је тренутно нормализована, а према саопштењу македонске полиције, повређене су укупно 102 особе, укључујући 22 полицајца и тројицу посланика.

Грађани Македоније, који месецима протестују против могућности да СДСМ Зорана Заева са албанским партијама формира нову владу, вечерас ће у шаторима заноћити испред зграде Собрања. Како јављају медији, из свих градова Републике Македоније народ креће ка Скопљу. Из парламента су евакуисани сви посланици.

На друштвеним мрежама су се појавили фотографија и снимак напада у македонском Собрању, на којима се види да батинаши носе усташка обележја.

01:35
Ситуација у центру Скопља нормализована. Повређене су укупно 102 особе, укључујући 22 полицајца и тројицу посланика, саопштила је македонска полиција.

01:01
Македонски министар унутрашњих послова Агим Нухиу каже да ће сутра позвати на одговорност све у Оперативном штабу јер полиција није реаговала на време.

00:49
Албанци на друштвеним мрежама: Ако Зијадин Села умре, добићете грађански рат

00:32
Албански премијер Еди Рама и председник парламента Албаније Илир Мета апеловали су на уздржаност у Македонији.

 

Извор: rs.sputniknews.com