Занимљивости Издвајамо

ШОКАНТНА ПРОМЕНА! Фејсбук уводи претплату, али и ПОКЛАЊА по 156 евра свима који га користе свакодневно (ФОТО)

Сви корисници који га редовно користе добиће од Фејсбука једнократну надокнаду у износу од 156 евра (у динарској противвредности) . Тачније, уколико су у последње време имали редовну дневну интеракцију, лајковање, коментарисање, остављање статуса

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Друштвена мрежа Фејсбук одлучила је да од 1. маја уведе месечну претплату која ће коштати 7 евра, али је добра ствар то што ће сви корисници који га редовно користе годинама добити од Фејсбука једнократну надокнаду у износу од 156 евра (у динарској противвредности) уколико га користе свакодневно. Тачније, уколико су у последње време имали макар једну дневну интеракцију, лајковање, коментарисање, остављање статуса и сличне акривности.

Ову одлуку је донео лично Марк Закерберг, оснивач Фејсбука.

У условима корићења, које готово нико не чита, постоји секција у вези са плаћањем која Фацебооку омогућава да од корисника захтева да плате сваки месец коришћења, чак и пре него што је претплата званично уведена.

Нажалост, ова промена неће заобићи ни Србију. Фацебоок је најавио отварање званичног представништва у Београду које ће вршити наплаћивање ове услуге, али и тужити све оне који не желе да плате заостале претплате.

Претплата ће, као што смо већ поменули, коштати 7 евра и моћи ће да се плати путем кредитне картице, смс поруке или директно у Фацебооковом представништву.

Ова одлука Закерберга ће се сигурно лоше одразити на популарност компаније, па можемо очекивати драстичан пад у броју корисника.

Како ће се ова ситуација одвијати и да ли ће Фацебоок смањити претплату или укинути плаћање надокнаде, видећемо у наредним недељама, али у току дана Фацебоок ће објавити и званично саопштење, као начин на који свако може да наплати 156 евра.

Априлилилили и Срећан вам дан шале, и надамо се да се нисте наљутили на нас! А сад нам јавите како су вас још преварили данас, или како сте ви преварили некога! Ако још увек нисте смислили како – само им пошаљите неки од наших ПРВОАПРИЛСКИХ ТЕКСТОВА!

 

Извор: Телеграф.рс