Регион Србија

СKАНДАЛ! Високи представник међународне заједнице у БиХ ЗАБРАНИО ФИЛМ О РАДОВАНУ KАРАЏИЋУ!

Валентин Инцко, високи представник међународне заједнице у БиХ, забранио је државној ТВ Републике Српске емитовање рекламе за филм „Радован – повик иза зидова тамнице“ редитеља Драгана Елчића, који говори о хашком оптуженику Радовану Kараџићу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– И док им је њима уз претње забрањено да рекламирају филм о Радовану Kараџићу, с друге стране министарка одбране БиХ Марина Пендеш нема никакав проблем да помиње и подржава снимање филма о Анти Готовини. Она се јавно хвалила да је од ње тражено да пружи сву могућу помоћ за потребе снимања филма о Готовини. Није говорила о детаљима, али се прича да је реч о помоћи да филмска екипа обиђе терен по БиХ, касарне, али и да БиХ финансијски помогне снимање – коментарише извор.

Подсетимо, велики скандал је избио када су медији недавно објавили да су министар одбране БиХ Марина Пендеш и начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Анто Јелеч, без знања заменика министра Бориса Јеринића, одобрили коришћење опреме и ресурса Оружаних снага за снимање филма: тенкове, топове, камионе… Процењује се да ће филм о хрватским генералу коштати преко милион евра.

Шокирана сам тим нивоом демократије који не дозвољава најобичнију рекламу за неки културни догађај, и то у другој држави. Наиме, премијера филма је заказана за 11. април у београдском Сава центру – коментарише Соња Kараџић.
И Радованов брат Лука Kараџић каже да је шокиран забраном.
Радована Kараџића у остварењу редитеља Драгана Елчића игра глумац Љубомир Тадић. Он је испричао како га је упознао:
– Успео сам да поломим ногу на сцени. Kараџић ме је одвео у болницу и чувао ме.

 

 

Извор: Kurir.rs/Informer.rs