Спорт Србија

У ПИТАЊУ ЈЕ ЗАВЕРА: Kо и зашто ЖЕЛИ да ПОСВАЂА Нолета и Богдана

Богдан Обрадовић, бивши селектор наше тениске репрезентације, у претходна два дана нашао се у жижи јавности због текста објављеног у шпанском „Ас Поменути интервју пун је оштрих речи упућених Новаку Ђоковићу, најбољем српском тенисеру. Неки делови тог текста су пренети широм света и ништа у томе не би било лоше да су шпански медији пренели Обрадовићеве речи онако како је рекао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Апсолутно није тачно било шта што је тамо стављено. Нити су послали текст на ауторизацију, нити су пренели моје речи дословно. Направили су од мене Новаковог непријатеља број један, а да ја то уопште нисам – рекао је Обрадовић за „Ало“.

Чуло се у његовом гласу да је једва чекао да објасни о каквом се неспоразуму ради.

– Они су потпуно изврнули моје речи. Нисам ја нутрициониста, па да сада причам у детаље о Новаковој исхрани, а нисам ни гуру који је задужен за медитацију, а нисам га ни критиковао што је пао са првог места на друго. Једино што сам рекао је да бих волео да се Новак врати рутини, а то је да му тренинг буде на првом месту. Истина, волео бих да једе месо, али морам да кажем да он има сјајан тим људи око себе који зна шта ради и нема потребе да га ја саветујем – истакао је Обрадовић.

Готово у даху је, говорећи о томе где је и како интервју објављен, додао:

– Не знам зашто од мене желе да направе Новаковог непријатеља број један. Нолета волим и поштујем га, увек сам ту ако могу да помогнем. Једино што ми пада на памет је да су Шпанци намерно пред овај Дејвис куп меч пустили тај текст како би пореметили момке који треба да играју, али не желим да се бавим било каквим теоријама завере – истакао је наш бивши селектор.

За крај је још једном желео да подвуче јасан став и важност истине:

– Ствари су се беспотребно напумпале. Шпанци то нису пренели како треба. Зашто? Заиста не знам. Ја сам увек спреман да одговорим на свако питање, али није фер да изврћу моје речи. Нису пренели похвале, али су зато додали много тога што нисам рекао и тако слагали све. Не желим да ме било ко свађа са Новаком, увек сам спреман да свакога погледам у очи. Момцима у Дејвис купу желим успех и да победе Шпанце – закључио је Обрадовић.

 

 

Извор: Srbija Danas