Русија

ПУТИН ПОСЛАО ПОРУКУ: Хвала вам за оданост

Погинули учесници специјалне војне операције у Украјини отишли су као хероји, не поколебавши се и не устукнувши, изјавио је руски председник Владимир Путин, приликом уручења државних награда у Кремљу.

– Поштовани пријатељи, хвала вам на оданој служби Русији. Дошли сте на прву линију фронта са једним циљем да у тешком тренутку будете уз отаџбину и свој народ, заштитите наше идеале, кулутуру, националне интересе, одбраните свето право људи да слободно живе своје животе, према завету предака, да наставе њихове славне традиције, које се темеље на спремности да се све учини у име вољене земље. Тако су поступили командир моторизоване стрељачке бригаде пуковник Денис Евгењевич Иванов и командир јуришне групе капетан Роман Александрович Воробјов – рекао је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски лидер је истакао да су се они борили у различитим правцима специјалне војне операције и да су храбро и часно извршавали постављене задатке и својим примером подизали дух својих сабораца.

– Они су погинули, али отишли су као хероји. Нису се повукли и устукнули. Њихова имена заувек ц́е остати уписана у аналима ратне славе наше земље – поручио је Путин.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs