Издвајамо Србија

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ БИВШЕГ ОФИЦИРА: Гардисти УБИЈЕНИ због 1,5 ТОНЕ КОКАИНА?! Истрага ТАЈНЕ СЛУЖБЕ све открила!

Истрага о убиству гардиста још траје

Бивши официр Војске Србије и Црне Горе који сада живи у Москви дао је исказ у тужилаштву тврдећи да су двојица гардиста Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић убијени због 1,5 тона кокаина који је био сакривен у касарни на Топчидеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јаковљевић и Миловановић пронађени су мртви 5. октобра 2014. године, око 9 ујутру. Према речима овог официра, убиству у касарни претходила је истрага једног припадника тадашњег ДБ о шверцу дроге.

– Наводно, све је кренуло у Зрењанину. Један од главешина безбедносних служби за тај округ пратио је криминалну групу која се бавила трговином дроге и шверцовала наркотике ка Мађарској, а највероватније и даље у ЕУ. Тада је дошао до сазнања да се међу дилерима налазе и деца појединих официра, али и да је група повезана са одређеним људима који су у то време били активни у Војсци. Према сазнањима тог дебеовца, штек за дрогу било је управо војно подземно склониште Караш на Топчидеру – каже добро обавештен саговорник.

Како је официр испричао у тужилаштву, безбедњак из Зрењанина тражио је да истражни органи упадну у касарну. Тада је он и упознат са овим случајем, о чијим детаљима је сведочио у тужилаштву. Међутим, како тврди, тадашњи врх Војске и безбедносних служби одбио је такву акцију како се Војска не би компромитовала у јавности.

5. oktobar, simbol. Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović. Dva momka, vojnika, dve nevine žrtve. Ubijeni kao stražari…

Posted by Bane Gajic on Monday, October 5, 2015

Преко својих веза у Војсци дилери су чули да су разоткривени, због чега су, према речима официра, одлучили су да испразне штек. Очигледно је да су имали своје људе и у самом војном објекту на Топчидеру, јер су били добро упознати са организацијом и до детаља испланирали акцију, али их је сплет несрећних околности омео у томе, а двојицу несрећних гардиста навео право у смрт.

– Дилерима је речено у које ће време и куда стража проћи и они су по тим смерницама испланирали своју акцију. Дошли су наоружани дугим цевима и ушли у војни објекат мислећи да ће се мимоићи са стражом. Међутим, Јаковљевић и Миловановић су наводно кобног дана каснили са обиласком десетак минута и налетели су право на дилере, који су у страху да ће их разоткрити решили да их ликвидирају – испричао је официр.

 

 

Извор: srbijadanas.com