Издвајамо Регион

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ ТАЈНИХ СЛУЖБИ: Ево кога Еди Рама тајно наоружава

Еди Рама (Фото: Јутуб)

Албанцима са Косова дотура се оружје за тероризам

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Албанија по налогу премијера Едија Раме наоружава Албанце с Косова. Истовремено је према тврдњи из служби безбедности на северу самозване државе Косово примећен већи број екстремних Албанаца из Македоније.

На могуће немире на Косову упозориле су регионалне службе безбедности.

– Од њих смо добили информације да званична Тирана већ месецима уназад тајно дотура све веће количине оружја на Косово и да те испоруке иду потпуно слободно пошто је граница ка Албанији, после повлачења наших снага, потпуно отворена. У питању је оружје за герилски начин ратовања, дакле тероризам. Реч је и о противоклопним средствима, као што су противоклопне ракете, снајпери већег домета, махом немачки, противпешадијске и противтенковске мине које лако могу да се упакују у камионе – тврди извор близак службама безбедности.

На територији самопроглашене државе Косово примећени су и Албанци из Тетова који су већ учествовали у дестабилизацији Македоније. Бивши начелник Војно безбедносне агенције Момир Стојановић тврди да се иза свега крије опасан сценарио дестабилизације.

– Бојим се да ће исценирати неки физички насртај на албанску децу или полицију како би Срби били окривљени, а онда ће да улете са РОСУ и више се никада неће повући. Плашим се да се не понове Маркале или Рачак – каже Стојановић.

Извор:srbijadanas.com