Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Тражићу да се промени закон и да онај ко освоји 45% мање од првопласираног постаће председник Србије!

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је унапред најавио шта ће поједини политичари радити одмах после избора и да га зато тренутна дешавања на улицама, оптужбе за крађу избора и друге измишљотине не изненађују.

– За мене је веома тешко да политичарима који не знају шта желе одговорим на глупости које изговарају. Ја сам унапред најавио шта ће поједини политичари покушавати да ураде после избора. Били су мало шокирани резултатима, а онда су се у року од 24 сата ипак организовали и почели демонстрације – рекао је Вучић.

Вучић је истакао да су неки политичари који су планирали сукобе на улицама, очекивали да ће „диктатор“ извести кордоне полиције на људе који протестују.

– Наравно да се то није догодило, јер свако има право на протест и то је за мене празник демократије. Све док су протести мирни нема никаквих проблема. Нема на улицама ни војске и полиције, могу да раде шта хоће и колико хоће, а једино што не може је насиље – додао је Вучић.

Приче о крађи гласова, рекао је Вучић, су обична будалаштина. Ништа у животу нисам украо, и ову флашицу воде сам платио. А што се тиће бирачких места у Новом Пазару које помињу, предлажем да РИК отвори те џакове и да се јавно преброје ти гласови.

– Ево предложићу, а мислим да као председник Србије имам законодавну иницијативу, да се промени закон и да од сада онај кандидат који освоји 45 одсто мање гласова од првопласираног одмах постане председник Србије, а да онај следећи буде премијер – нашалио се Вучић.

Поводом претњи које стижу из Приштине, Вучић је рекао да треба наставити дијалог, избећи инциденте и спустити тензије-

– То је предлог за људе у Бриселу и Приштини. Данас би било лакше да одговарам на увреде и претње, али важније је да урадимо нешто да стабилизујемо ситуацију, сачувамо мир и разговарамо о свему што су кључни проблеми – нагласио је Вучић.

Он је истакао да не може једна потерница, једна истрага, једна оптужница за најтежа кривична дела да буде довољан разлог некоме да прети опстанку целом народу.

– То је неодопустиво. Не може то да разуме ни држава Србија, ни једна друга земља на свету и те претње заслужују највећу и најоштрију осуду – казао је Вучић.

Извор:Информер.рс