Издвајамо Србија

ИСПОВЕСТ ХЕРОЈА СА КОШАРА НОВИЦЕ СПАСИЋА: Држава ме је заборавила, опет бих бранио отаџбину и народ!

МОСКВА-БЕОГРАД-БОЈНИК. Новица Спасић је српски херој. Он је изгубио око и рањен у ногу,док је бранио отаџбину и народ од НАТО агресора и албанских терориста. Интервју вам преносимо у целости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ви имате седморо деце,живите у недовршеној кући. Да ли успевате да изађете на крај са вашом пензијом коју сте добили од државе?

Да,имам седморо деце…Искрено врло тешко излазим на крај,тренутно сам незапослен. Морам да прехраним децу,да их школујем,да платим комуналије…

Држава вам је платила прву очну протезу,али је њој истекао крај. Да ли имате финансијске услове за нову очну протезу?

Да,тачно је да ми је држава платила прву у једини очну протезу. Њој је истекао рок трајања. То што немам нову протезу верујте ми да ми ствара здравствене проблеме. Очна протеза има рок трајања од четири године,за нову очну протезу немам пара. Нова очна протеза кошта око 100 000 динара,верујте ми да ја тај новац немам…

Недавно сте у видео преносу уживо причали о дешавањима у борби,говорили сте о нашим јунацима,ви сте били рањени у ногу и изгубили сте око док сте покушавали да спасите наше војнике коју су у том тренутку били рањени?

Да то је тачно,рањен сам док сам покушавао да спасим своје другове. У својим рукама сам држао своје око,чак ме и то није зауставило да помажем својим саборцима. Рањен сам и у ногу,чак ме ни то није спречило да покушам да спасим другу живот. Одједном сам пао у несвест и пробудио се у болници у Ђаковици.

Када сте се пробудили у болници,о чему сте размишљали,и какав је био ваш живот након завршетка рата?

Верујте ми да не знам ко ми је спасио живот. Плашио сам се осуде околине. Искрено размишљао сам о својој будућности,знате шта,није свеједно изгубили око тако млад. Ја сам се после рата оженио предивном женом,са којом имам седморо деце,њих волим највише на свету. Финансијске проблеме имао сам и након рата,имам их и дан данас. Моја примања су врло скромна. Ја морам да размишљам о томе да школујем децу,да их изведем на прави пут,да сутра постану добри људи. Нажалост,као што сам рекао,тренутно сам незапослен и мени је посао итекако потребан. Да се разумемо,не желим ја да ме неко финансира и да ми шаље паре а ја да лежим. Желим да својим поштеним радом,зарадим за своју породицу и себе.

Проживели сте пакао Кошара,били сте на првој линији у одбрани отаџбини,да ли би Ви опет исто све урадили?

Ја јесам преживео,али нажалост много Срба није преживело. Мене искрено љути када за мене људи говоре да сам херој са Кошара,не не,ја нисам херој са Кошара,ја сам српски херој! На нашу земљу је ударио много надмоћнији непријатељ,ми смо се бранили онако како смо били у могућности. Показали смо целом свету ко су наши преци и да у данашњим Србима,још увек тече крв Милоша Обилића,кнеза Лазара. Питали сте ме да ли би опет све исто урадио. Мој одговор је да,наравно. Моја љубав према Србији и српском народу нема границу. За своју отаџбину и народ живот бих дао ако затреба.

 

СРПКИ ХЕРОЈ НОВИЦА СПАСИЋ: Тражио сам помоћ од општите за столарију,нисам је добио,моја деца немају ниједну играчку,време проводе на склепаним љуљашкама. Девојчице никада нису имале у својим рукама лутке,а дечаци аутомобиле.

 

Овим путем желимо да замолимо све људе добре воље,да помогну нашем хероју Новици Спасићу.
Било која помоћ је добродошла.
Ово је текући рачун нашег хероја на који можете донирати онолико колико сте у могућности – Текући рачун у Поштанској штедионици: 200 36118555 50.

 

Извор: Кремлин.рс