Издвајамо Регион

ПРЉАВА ПОСЛА ЗОРАНА ЗАЕВА: По договору са Ахметијем следи закон о језицима, мењање грба и заставе Македоније!

Извори блиски албанским партијама у Македонији извештавају да је током састанка Алија Ахметија и Зорана Заева разговарано о даљим корацима у реализацији договора коалиције СДСМ и албанских партија

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом, како пише македонски портал Журнал.нет, Али Ахмети је захтевао да се одмах по уласку у Собрање коалиције СДСМ и албанских партија, гласа за усвајање првог дела Тиранске платформе, и то на исти онај нелегитиман начин, путем којег је за председника парламента „изабран“ Талат Џафери.

Како говоре извори из редова коалиције, већ је увелико у припреми нови грб, закон о двојезичности, као и скица нове заставе Македоније.

Силовањем демократије и Устава Македоније, СДСМ Зорана Зева и албанске партије, на овакав начин би требало да остваре први део коалиционог споразума.

Али то је само почетак онога што ће према договору уследити у будућности. Одмах након тога ће се разматрати промена имена Републике Македоније, као и кантонизација земље, што ће довести до издвајања појединих делова Македоније и реализацију Тиранске платформе.

Према овоме што се зна, наредни потези Зорана Заева изазваће још већи бес и протесте грађана Македоније, пише портал Журнал.нет.

 

Извор: Информер / zurnal.net